Regulatie Nieuws, Solana Nieuws

Regulatie Nieuws, Solana Nieuws

President Biden ondertekent uitvoerend bevel over crypto

Biden heeft een uitvoerend bevel ondertekend dat tot doel heeft een strategie vast te stellen om de cryptocurrency-industrie te reguleren.


Het langverwachte uitvoerend bevel is ondertekend

De Amerikaanse president Biden heeft vandaag de ‘Executive Order on Ensuring Responsible Development of Digital Assets’ ondertekend.

Dit uitvoerend bevel is de eerste overheidsbrede-benadering om de cryptocurrency-industrie te reguleren. Het het heeft tot doel een overvloed aan problemen binnen de crypto-ruimte aan te pakken. Enkelen hiervan zijn consumentenbescherming, illegale financiering, financiële inclusie en “verantwoordelijke ontwikkeling”. Het bevel luidt:

“De toenemende ontwikkeling en acceptatie van digitale activa en gerelateerde innovaties, evenals inconsistente controles om zich te verdedigen tegen bepaalde belangrijke risico’s, vereisen een evolutie en afstemming van de benadering van digitale activa van de Amerikaanse regering.”

Cruciaal is dat het huidige uitvoeringsbesluit zelf geen nieuwe regelgeving introduceert. Ook voorziet het regelgevende instanties niet van een standpunt van de administratie over welke regelgeving zij specifiek zouden moeten aannemen. In plaats daarvan vraagt ​​het bevel federale agentschappen, zoals de Federal Trade Commission, de SEC en de CFTC, om hun inspanningen met betrekking tot hun toezicht op de crypto-industrie te coördineren. Het roept het ministerie van Financiën ook op om “een rapport op te stellen over de toekomst van geld- en betalingssystemen”.


Wat staat er in het uitvoerend bevel van Biden?

Het bevel van Biden is onderverdeeld in 10 secties. Dit zijn beleid, doelstellingen, coördinatie, digitale valuta’s van de centrale bank, consumentenbescherming, financiële stabiliteit, acties om illegale financiering in digitale activa aan te pakken, internationale samenwerking, definities en tot slot algemene bepalingen. 

Onder sectie twee, “Doelstellingen”, beschrijft het uitvoerend bevel zes belangrijke objectieve doelstellingen van de overheid met betrekking tot digitale activa.  Centraal staat de noodzaak om “consumenten, investeerders en bedrijven in de Verenigde Staten” te beschermen. 

“De unieke en gevarieerde kenmerken van digitale activa kunnen aanzienlijke financiële risico’s met zich meebrengen voor consumenten, investeerders en bedrijven als er geen passende bescherming is”. Zo luidt het bevel, in navolging van soortgelijke waarschuwingen die regelmatig door Securities and Exchange Commission-voorzitter Gary Gensler zijn gedaan. 

Het tweede risico verwijst naar de bescherming van de VS tegen wereldwijde financiële instabiliteit. Het wijst erop dat de snelgroeiende sector van handelsplatforms voor digitale activa “mogelijk niet onderworpen is aan of niet in overeenstemming is met toepasselijke regelgeving of toezicht.” 

Ten derde wijst het uitvoeringsbesluit op de “illegale financiële en nationale veiligheidsrisico’s die worden veroorzaakt door misbruik van digitale activa”. 

Het bevel van Biden somt verschillende illegale financiële risico’s op die verband houden met cryptocurrency. Enkelen zijn witwassen, cybercrime, ransomware, verdovende middelen, mensenhandel en terrorismefinanciering.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Sancties voor Rusland en crypto

De afgelopen weken is de crypto-industrie opnieuw onder de loep genomen. Dit was uit angst dat Rusland cryptocurrencies zou kunnen gebruiken om economische sancties te omzeilen. Er zijn echter personen in de crypto-industrie zijn die dit perspectief betwisten. 

Om de zes belangrijkste doelstellingen af ​​te ronden, verplicht het uitvoerend bevel de VS om hun leiderschap op het gebied van technologie te versterken. Ook moet het toegang tot veilige en betaalbare financiële diensten bevorderen en ‘verantwoorde ontwikkeling’ ondersteunen.  In een verklaring, gepubliceerd door minister van Financiën Janet Yellen, prees Yellen de inzet van de regering voor “verantwoordelijke ontwikkeling”.

“Deze aanpak ondersteunt verantwoorde innovatie die substantiële voordelen kan opleveren voor de natie, consumenten en bedrijven”. Zo zei Yellen in haar verklaring. Deze verklaring kan hier worden gevonden.


Hoe zit het met het klimaat?

De klimaatimpact van de crypto-industrie verdient geen speciale sectie in het bevel. Toch neemt de Amerikaanse regering ook dit probleem serieus. 

Binnen 180 dagen na het bevel heeft Biden meerdere vooraanstaande autoriteiten, waaronder de Environmental Protection Agency, opgedragen om een ​​rapport in te dienen bij de president. Dit rapport zal het “potentieel voor deze technologieën om inspanningen om klimaatverandering aan te pakken in binnen- en buitenland te belemmeren of te bevorderen onderzoeken.” 

In het bijzonder kunnen proof-of-work blockchain-mechanismen zoals die van Bitcoin onder vuur komen te liggen. Deze blockchains worden beveiligd door high-end computers die complexe wiskundige berekeningen uitvoeren. Deze vergen vervolgens dat een hoog energieverbruik. 

Andere netwerken, zoals proof-of-stake blockchains Avalanche en Solana, vereisen niet dezelfde hoeveelheid energieverbruik. Zodoende hebben zij een kleinere ecologische voetafdruk. Het bevel luidt:

“Het rapport moet ook ingaan op het effect van de consensusmechanismen van cryptocurrencies op het energieverbruik, inclusief onderzoek naar mogelijke mitigerende maatregelen en alternatieve consensusmaatregelen.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten