Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

President FTX US wil crypto-derivaten-handel binnen jaar mogelijk maken

De cryptocurrency exchange FTX is in korte tijd naar de voorgrond geschoten van het (Amerikaanse) cryptobewustzijn. In het afgelopen jaar heeft FTX meerdere groten deals gemaakt en is nu op zoek naar de volgende stap.


Handel in derivaten mogelijk maken

Op dit moment zijn veel van de financiële producten van FTX, waaronder ook de inmiddels populaire derivatenproducten niet beschikbaar voor klanten uit de Verenigde Staten (VS). Inwoners uit de VS moeten namelijk gebruik maken van FTX.US, een gelieerde onderneming van FTX, die hetzelfde platform aanbiedt maar dan met beperkte functies.

De huidige regelgeving in de VS, die bedoeld is om consumenten te beschermen, verbiedt het momenteel om dergelijke producten aan te bieden. De president van FTX.US, Brett Harrison, wil hier echter binnen een jaar verandering in gaan brengen, waardoor de handel in derivaten mogelijk moet gaan worden. Toch heeft hij nog geen exacte datum waarop de handel hierin mogelijk zal zijn. Hij zegt hierover het volgende:

“Er zijn een aantal onvoorziene omstandigheden betrokken bij het opzetten van dit bedrijf, vooral goedkeuring en ondersteuning van de CFTC, dus de exacte tijdlijn is moeilijk in te schatten.”


Wat zijn derivatenproducten?

Derivatenproducten, waaronder ook Bitcoin (BTC)-futures, stellen mensen in staat om activa te kopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Dit vertegenwoordigt op zijn beurt een manier om te wedden op de wereldwijde cryptoprijzen. Alhoewel dit uiteraard zijn eigen risico’s met zich meebrengt, kan het zeker ook een manier zijn om risico’s in volatiele markten te beperken.

Op het platform van FTX.US zijn twee opties om handel in derivaten mogelijk te maken, ervan uitgaande dat het goedkeuring gaat krijgen van de CFTC. Dit kan door het aanvragen van een eigen licentie of door een ander bedrijf dat al een dergelijke licentie heeft over te nemen. Hier kan in de toekomst echter verandering in komen, want Harrison heeft aangegeven dat ze hier intern mee bezig zijn. Het is echter niet bekend op wat voor tijdsframe deze verandering gaat gebeuren.

Toch benadrukt Harrison dat FTX.US wel degelijk iets anders zal gaan zijn dan het platform van FTX. Dit komt omdat FTX.US gereguleerd zal worden door de CFTC, die andere vereisten met zich meebrengen dan die aan de internationale kant.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten