Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Newsbit 22-12-2021 11:23u leestijd 1 - 2 min

President van El Salvador koopt 21 Bitcoin op 21:21:21

El Salvador heeft 21 extra Bitcoins gekocht. President Nayib Bukele kondigde op Twitter aan dat het land 21 extra BTC-tokens heeft gekocht om de laatste 21e dag van het jaar 21 van de 21e eeuw te vieren.


Een magische datum

President Bukele begon een Twitter-thread waarin hij voor het eerst sprak over hoe het hele land van El Salvador ongeveer 21.000 vierkante kilometer groot is, verwijzend naar het aanbod van 21 miljoen BTC. De datum 21 december 2021 was dan ook iets wat gevierd moest worden met een aankoop van 21 BTC. Hij zei later dat ze de BTC-aankoop precies om 21:21:21 zullen doen.

Bukele bevestigde de aankoop in een latere tweet.


El Salvador plukt de vruchten van de acceptatie van Bitcoin

Toen het El Salvador-congres in juni van dit jaar het wetsvoorstel goedkeurde om van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken, kreeg het land problemen met de IMF, de wereldbank en andere internationale organisaties. Het IMF heeft verschillende waarschuwingen afgegeven tegen het gebruik van BTC als wettig betaalmiddel. Ondanks dat plukt het land de vruchten van de acceptatie van de digitale valuta.

Bitcoin-geldautomaten zijn nu het belangrijkste hulpmiddel geworden voor het verzenden en ontvangen van geld. Afgezien daarvan heeft de voortdurende aankoop van de dips door president Bukele hen ook geholpen nieuwe ziekenhuizen en scholen te bouwen van de winst die ze tijdens de dip op hun investering hebben gemaakt.

Ook lanceerde president Bukele de Bitcoin-vulkaanobligaties ter waarde van een miljard dollar.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten