Bitcoin

President van El Salvador verwacht gigantische prijsstijging van Bitcoin

Nayib Bukele, de inmiddels bekende president van El Salvador, is opnieuw erg positief ten aanzien van de top cryptocurrency Bitcoin (BTC).


Schaarste van Bitcoin kan leiden tot gigantische prijsstijging

Het beperkte aanbod van 21 miljoen digitale munten is volgens Bukele één van de redenen waarom Bitcoin uiteindelijk een gigantische prijsstijging zal zien. De schaarste van Bitcoin benadrukte Bukele nog een keer door te zeggen dat er wereldwijd “meer dan 50 miljoen miljonairs zijn”. Als ieder van hen minstens 1 BTC willen bezitten is er simpelweg niet genoeg. Nieteens wanneer iedereen ‘slechts’ een halve BTC zou willen bezitten. Dit zal de prijs ervan naar verwachting laten stijgen.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Bitcoin verwijderen als wettig betaalmiddel

Onlangs werd de regering van El Salvador aangedrongen om de erkenning van Bitcoin als wettig betaalmiddel te verwijderen. Dit werd gedaan vlak nadat BTC een aanzienlijke prijsdaling had meegemaakt, waarin het circa $10.000 (€8.932) verloor in 5 dagen tijd.

Deze crash heeft er ook voor gezorgd dat de Bitcoin-reserves van El Salvador nu in het rood staan. Het land heeft op meerdere momenten gedurende afgelopen jaar Bitcoin aangeschaft. De president lijkt er echter van overtuigd dat we slechts in een dip zitten en de prijs vroeg of laat flink zal gaan stijgen.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins