Fantom, FTM
Altcoin, Fantom

Prijs van FTM stijgt met 50% terwijl Fantom roadmap onthult

Fantom zette zijn opwaartse momentum ook vandaag weer voort. Dit gebeurde te midden van berichten dat de Fantom Foundation winsten genereert en de komende 30 jaar geen FTM-tokens hoeft te verkopen.

FTM-posities gestegen van 3% naar 14%

De prijs van de FTM token is vandaag met 13,5% gestegen tot een bedrag van $0,25. Dat is het hoogste niveau in drie weken tijd. De rally maakte deel uit van een bredere oplevingstrend die begon toen de Fantom koers op 22 november een dieptepunt bereikte rond de $0,17. De prijs is de afgelopen acht dagen met maar liefst 50 procent gestegen.

Interessant is dat de rally in een stroomversnelling kwam nadat de “Architect”, Andre Cronje, van de Fantom Foundation op 28 november de financiële gegevens van het bedrijf had vrijgegeven. Hieruit bleek dat het $340 miljoen aan digitale assets had en jaarlijks meer dan $10 miljoen verdiende. Andre Cronje schreef:

Nov 2022 – Meer dan 450.000.000 FTM, > $100.000.000 in stables, > $100.000.000 aan crypto-assets, $50.000.000 aan niet-crypto-assets. Salaris burn rate $7.000.000 / jaar. We hebben nog ~ 30 jaar te gaan (zonder FTM aan te hoeven raken)

Fantom is niet afhankelijk van FTX

De ineenstorting van de de crypto exchange FTX veroorzaakte grote prijsdalingen voor Solana en bijbehorende projecten zoals Serum (SRM). FTX en haar zusterbedrijf Alameda Research waren de belangrijkste aanhangers van het ecosysteem van Solana.

In februari 2021 kocht Alameda voor $35 miljoen aan FTM-tokens om een validator op de Fantom-blockchain te worden. Deze blootstelling kan een sleutelfactor zijn geweest achter de prestaties van FTM in de eerste dagen van november, toen de prijs met maar liefst 35% daalde.

Cronje bagatelliseerde elke connectie met FTX en Alameda Research.

In tegenstelling tot de meeste van onze concurrenten bezit de stichting een relatief kleine hoeveelheid FTM. De meeste vergelijkbare L1’s bezitten tussen de 50% en 80% van hun token supply. Bij de lancering bezat Fantom minder dan 3%. Vandaag bezitten we meer dan 14%.

– Andre Cronje

Altcoin nieuws en prognoses

De reis van altcoins begon ruim een decennium geleden, geïnspireerd door het succes van Bitcoin. Tegenwoordig vormen zij een belangrijk en groot deel van de cryptocurrency-markt. Dagelijks zijn er schommelingen in de koers, nieuwe analyses en toekomstverwachtingen van diverse altcoins die gedeeld worden. De redactie van Newsbit, bestaande uit deskundige beleggers, houden je op de hoogte met het meest recente en relevante altcoin nieuws. 

Altcoin voorspellingen

Altcoin voorspellingen zijn erg lastig om te maken. De marktkapilisatie bepaalt hoe volatiel een crypto munt is. Wanneer een cryptocurrency weinig houders heeft, dan schommelt de koers vaker. Ook kunnen sommige ‘pump & dump’ altcoins zorgen voor een snelle stijging en daling. Helaas kan niemand de exacte koersen en het verloop hiervan bepalen. Sommige crypto projecten gebruiken influencers om een hype te creëren. Dit gebeurt vaak bij meme coins, maar dit gebeurt niet bij alle altcoins. Deze cryptocurrencies hebben realistische whitepapers en werken samen met grote bedrijven. Al het laatste altcoin nieuws vind je terug op Newsbit. Neem je tijd en ontdek wat voor altcoin projecten bestaan. 

Aandachtspunten altcoin

Het is belangrijk dat je let op deze aandachtspunten omtrent nieuwe altcoins. Probeer met deze aandachtspunten het Altcoin nieuws te bekijken. Zo kan je je strategie bijsturen of volledig aanpassen. Let op deze drie aandachtspunten: 

Iets nieuws: de nieuwe crypto coin moet een nieuw probleem oplossen of iets beters maken dan zijn voorgangers. Voor kleine ontwikkelingen heeft de wereld geen nieuwe crypto munt nodig.

Betrouwbaar team: zorg ervoor dat je het team dat achter de crypto coin staat vertrouwd. 

Lees de whitepaper en controleer of het realistisch lijkt: het maken van een geweldig uitziend whitepaper is niet duur. Je hebt alleen een goede schrijver en een goede ontwerper nodig. Wat is het potentieel van het nieuwe idee? Is het de moeite waard om ervoor te werken? Oprichters hebben een doel nodig waarmee ze zoveel geld verdienen, dat ze zelfs na een succesvolle ICO willen blijven werken. 

De toekomst van altcoins

De toekomst van altcoins lijkt positief ondanks de turbulentie in de cryptomarkt in 2022. Experts geloven dat FinTech en DeFi het potentieel hebben om te groeien. Verder krijgen steeds meer crypto munten regelgevingen en regulaties van overheden. Dit biedt bescherming voor institutionele investeerders en bedrijven. Met Altcoin nieuws krijg je dus een inkijk in deze ontwikkelingen. Deze hebben impact op de koers van jouw portfolio, dus houdt ze nauwlettend in de gaten. 

Wat betekent dit voor de toekomst van blockchain? 

Blockchain technologie wordt als blijvend beschouwd. Dit komt omdat alle transacties op de blockchain transparant zijn. Ook biedt blockchain oplossingen in bijvoorbeeld supply chain management, financiën, gezondheidzorg en stemsystemen. Ook kunnen geldtransacties en producten geverifieerd worden om de echtheid om zo fraude tegen te gaan. Berichten omtrent deze onderwerpen komen ook terug op de Altcoin nieuwspagina van Newsbit, dit helpt je in zowel in je inkoop- als je verkoopstrategie. Dit kan je bijvoorbeeld een goede indicatie geven dat het de juiste tijd is om te kopen of verkopen. 

Hoe begin je te investeren in altcoins?

We raden je een combinatie van technische analyse en om het altcoin nieuws te volgen. Voor het eerste heb je veel kennis nodig. Ten tweede moet je je eigen ervaring ontwikkelen. Kijk hoe goed nieuws vaak leidt tot prijsdalingen en slecht nieuws tot prijsstijgingen. Leer wanneer de prijs zich gedraagt volgens wat het altcoin nieuws suggereerde. Met andere woorden, bouw je eigen ervaring om te weten wanneer je het nieuws kunt vertrouwen en wanneer je dat niet kunt. 

Advies over altcoins

Over het algemeen zijn altcoins volatieler dan de Bitcoin. Het is slim om het laatste altcoin nieuws bij te houden, zodat je weet wat er speelt. Wanneer je zelf een investeerder bent in bepaalde altcoins is het al helemaal handig. Het nieuws kan direct impact hebben op de koers van een altcoin en blijf daarom altijd bewust van je strategie. Handel niet uit emotie en stuur bij indien dit nodig is. Op deze manier beperk je risico’s en maximaliseer je rendement. 

Hoe altcoin nieuws te gebruiken

Het is belangrijk om het nieuws rondom jouw altcoin te lezen, zodat je weet wat er speelt. Doe ten alle tijden je eigen onderzoek en laat je niet beïnvloeden door bijvoorbeeld influencers. Gebruik het altcoin nieuws als hulpmiddel en maak technische analyses. Houd je aan je eigen strategie en handel niet uit emotie. Grote fondsen en bedrijven kunnen met enorme hoeveelheid geld de koers van de Bitcoin beïnvloeden.