Bitcoin

Prijs van ruwe olie is onder Nul, koopkracht Bitcoin stijgt

Het ‘zwarte goud’ bereikt vandaag een dieptepunt die nooit eerder gezien is. De prijs van ruwe olie daalt namelijk tot onder 0. Tot $-36 beter gezegd. De daling heeft alles te maken met de aflopende termijncontracten voor de maand mei. Dat zijn contracten voor olie die in mei geleverd wordt. Daar zit op dit moment niemand op te wachten. Loodsen liggen vol en dat betekent dat je zelfs geld toe krijgt als je een vat afneemt. Ondanks de bizarre olie crash blijft Bitcoin relatief stabiel rond een waarde van $7.000.


Bitcoin behoudt $7K terwijl olie de klok terugzet naar 1983

Een ongekende uitverkoop van olie heeft de koopkracht van Bitcoin hoog op doen drijven. Je zou deze avond zelfs bijna kunnen zeggen dat je oneindig veel olie voor je Bitcoin kunt kopen. Als je iets serieuzer gaat kijken, naar de prijzen van Brent olie in Europa, dan kun je alsnog meer dan 600 vaten van 150 liter olie kopen voor slechts 1 Bitcoin.

Volgens gegevens va Bloomberg, verloren futures voor een vat WTI , die verloopt in mei, op één dag 300% aan waarde. Op het moment van publiceren zijn de contracten -18 dollar waard. Dit is de laagste waarde ooit.

Ondanks pogingen om het aanbod te verminderen is de olieprijs volledig door het ijs gezakt. Zelfs de Amerikaanse president Donald Trump voorspelde dat een vat zou verhandelen voor minder dan $9.

Tegelijkertijd is de kloof tussen de futures van mei en juni groter geworden. Dit geeft aan dat, ondanks deze crash, de overtuiging blijft bestaan dat er een grote bounceback zal plaatsvinden. Bitcoin-prijsanalist PlanB vatte het als volgt samen:

“Olie bereikt een negatieve waarde dit omdat het stopzetten van de productie duurder is dan het weggeven ervan”.

We leven in een bizarre tijd

Er was veel amusement onder de Bitcoin fans toen de prijzen van olie inzakte. De prijs van Bitcoin blijft namelijk redelijk stabiel rond de $7.000. ‘Hoe lang kun je een Antminer S9 gebruiken met 1 vat ruwe olie?’ Zo peinsde Medeoprichter van CasaHODL Jameson Lopp op Twitter.

Het is goed om te beseffen dat we in een enorm rare tijd leven. Dit soort gebeurtenissen gaan de geschiedenisboeken in en dat is goed om te beseffen.

Bitcoin trok zich de afgelopen weken weinig aan van de olie prijs en volgde het dezelfde bewegingen als alle andere belangrijkste aandelenmarkten.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten