Nieuws, Prijsanalyse

Prijsanalyse 18 Oktober: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin – Newsbit

De afgelopen dagen heeft de koers weinig positieve signalen laten zien. We zagen de afgelopen dagen een daling op bitcoin die we in de vorige analyse al hadden verwacht. Nu is het dus weer de beurt aan bitcoin om de move te maken. De altcoins bloeden weer en het volume gaat weer terug naar BTC. Als we naar de chart van bitcoin kijken zien we ook dat we hier op een interessant punt zitten.


Bitcoin (BTC)

Op deze chart kijken we naar BTC/USDT. We kunnen hier zien dat we verschillende levels hebben. Zoals ik al vaker met jullie heb besproken is het boven de weekly OB blijven naar mijn mening erg bullish. Dat betekent namelijk dat we hier veel support hebben. Het boven/in deze range blijven is naar mijn mening ook een teken dat BTC erg sterk is.

Op de korte termijn zien we dat we na het testen van de bovenkant range een move naar beneden hebben gehad en we nu weer op de onderkant van de range zitten. Dit is dus een mooi moment om naar de koers van BTC te kijken. We zitten hier namelijk op een redelijk belangrijk punt. Mochten we deze breken is een kans op verdere daling zeker iets dat we kunnen verwachten. Mochten we dit level behouden kunnen we zeker verder stijgen!

Als we nu naar de chart kijken zie ik het volgende; We hebben eerst een pullback gehad van de bovenkant range en zijn vervolgens gaan dalen. Deze hebben we niet kunnen opvangen met de fib en/of de supportzone, maar zijn gelijk doorgegaan naar de onderkant van de range. De range behouden is naar mijn mening wel essentieel om bullish te blijven op BTC.

De kans is groot dat we hier een SL hunt gaan zien en dan eventueel nog een wave omhoog gaan maken naar de bovenkant van de range.

 
BTC/USD
 

Ethereum (ETH)

ETH heeft net zoals vorige week een best mooie stijging achter de rug, na het vinden van support op de $182-$178. We hebben daarna gezien dat we een mooie stijging kregen richting de resistance die op de $193-$198 ligt. Deze resistance viel ook samen met de 618 fib, waardoor we hier veel resistance ondervonden.

Op dit moment zou het voor ETH mooi zijn als we nog eventjes teruggaan naar de 618 fib en de supportzone voor een entry. Vanaf daar kunnen we een stijging verwachten naar de $182,50 als target 1 en als target 2 de $193,15.

 
ETH/USD
 

Ripple (XRP)

Op XRP hebben we een mooie stijging gezien. Deze had ik ook besproken in het vorige artikel. Ik had daar verteld dat we een eventuele entry konden maken op de supportzone. Dat hadden we gedaan en we hebben daar wat mooie percentages op kunnen pakken.

Op dit moment is het lastig om wat te maken van XRP. We zitten namelijk tegen een HTF resistance en zitten op STF support. Normaal is het zo dat de resistance dan zou overtreffen en we dus down gaan, maar in dit geval is het anders. We hebben op XRP mooie momentum omhoog gezien en de kans is dus groot dat we vanaf hier dan door gaan stijgen.

Die verdere stijging zou dan zijn naar de $0,31656. Mocht hij daar niet komen, hebben we allereerst de supportzone op $0,284-$0,278 waar we dan eventueel nog van af kunnen bouncen om deze uptrend te vervolgen.

 
XRP/USD
 

Litecoin

LTC is heel simpel. We hebben de resistance gebroken en hebben STF een mooie retest gezien hierop. Helaas geen verdere stijging gezien. We zijn namelijk teruggedrukt en zijn weer in een range terechtgekomen. Op dit moment zitten we dus op de onderkant van die range.

Ik zie die range ook somber in. We hebben een nieuwe low gemaakt maar nog geen lower low. Als dat gebeurt is de kans groot dat we dan nog verder down gaan op LTC. Ik wacht hem hier dus nu mooi af aangezien hij twee kanten op kan gaan. De kans op naar beneden is groter dan naar boven op dit moment.

 

Conclusie

Na het analyseren van BTC en de ALTS kunnen we zeggen dat het er allemaal wat somber uitziet. Wat we nu gaan zien is hopelijk een iets diepere retracement op ETH voor de entry. Natuurlijk moet BTC dan een impulsieve beweging gaan maken. Wil jij daar nou van op de hoogte blijven? join dan ons telegram kanaal: @newsbit_crypto.