Nieuws, Prijsanalyse

Prijsanalyse 25 september: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin

Gisteren was een hectische avond voor Bitcoin. Met een daling van maar liefst 20% is de cryptomarkt weer in rep en roer. Er wordt weer actief gehandeld na een lange consolidatiefase met relatief laag volume. Ik ga vandaag met jullie wat altcoins doornemen en wat ik daar op dit moment zie. Ook zal ik in het telegramkanaal (@newsbit_crypto) updates posten over deze coins!


Bitcoin (BTC/USD)

Op deze chart kijken we naar BTC/USDT. We kunnen zien dat we een flinke daling hebben gehad met een low op $7800. Van daaruit hebben we support gevonden op de weekly OB. Deze ligt op de $8727-$7615. Dit is een best brede range, dus mocht je voor de lange termijn BTC willen kopen, doe dat dan gedurende de fase in deze range.

Op de korte termijn vormen we een potentiële bearflag. Mocht deze omlaag breken gaan we de low weer opzoeken die op de $7800 ligt. Natuurlijk kan hij ook omhoog breken. Wat we dan als target kunnen stellen is de bovenkant van de OB oftewel $8727

 
BTC/USD
 

Ethereum (ETH/USD)

Door de dump van bitcoin is ETH ook flink onderuitgegaan. Toch hebben we support gevonden op de support die we hadden staan op de $168,00-$163,63. Op dit moment zijn we eigenlijk aan het wachten op een actie van ETH.

We zitten op dit moment namelijk in een range. Deze kan twee kanten op breken. Als we omhoog breken kunnen we flinke resistance verwachten rond de $178. En omlaag eventuele support rond $158 en de lower low op $149. Het is voor ETH nu dus even afwachten op de richting die gekozen gaat worden.

 
ETH/USD
 

Ripple (XRP/USD)

Ripple is net even een ander verhaal als de rest van de altcoins in deze analyse. Deze heeft namelijk al een redelijk opleving gehad. We hebben met XRP namelijk de range, waar XRP in zat, al gebroken en zitten nu tegen de STF resistance en de HTF resistance aan.

Wat we nu op XRP kunnen verwachten is dat we óf door de STF resistance breken op $0.4710-$0.25146 óf dat we terugzakken naar de geclaimde support op $0.2417-$0.23983. Van daaruit kan het zo zijn dat we richting de $0.23 gaan, aangezien we dan een rejection van de HTF en de STF resistance hebben gehad. Het liefste zien we hem die twee dus breken en verder stijgen naar de $0.26379

 
XRP/USD
 

Litecoin (LTC/USD)

Met litecoin zitten we nog wel in de range. Litecoin zelf had de laatste paar dagen een mooie stijging laten zien, maar heeft dat allemaal weer ingeleverd. De prijs is volkomen teruggezakt en heeft nu support gevonden rond de $54.28-$53.56. Deze support is niet extreem sterk.

We hebben op dit moment een mooie daily OB onder die support zitten waar we nu zitten. Die OB is redelijk stek. Het lijkt me dus ook mooi als het bearishe scenario uit gaat spelen. Dat is het breken uit de range naar beneden en support vinden op die OB die op de $51.84-$50.63 ligt. Van daaruit kunnen we wel een mooie stijging verwachten op LTC.

Het bullish scenario op LTC daarentegen is ook niet verkeerd. Wat er dan gebeurt is omhoog breken uit de range en van daaruit doorstijgen tot de $61.60

 
LTC/USD
 

Conclusie

Na het analyseren van BTC en de ALTS kunnen we zeggen dat het afwachten is. We kunnen pas entries maken als de desbetreffende coins uit de ranges zijn gebroken. De entries kun je pas maken op de retest. Anders kom je in de knoop met je riskmanagement.