Nieuws, Prijsanalyse, Trending

Prijsanalyse 3 oktober: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin – Newsbit

Weer een nieuwe maand, dus ook nieuwe kansen. Met Bitcoin, die nog steeds een beetje rondhangt op deze levels, is het slim om even naar de altcoins te kijken. We hebben namelijk gezien dat sommige alts toch wel een kleine opleving hebben gehad.


Bitcoin (BTC/USD)

Op deze chart kijken we naar BTC/USDT. We kunnen hier zien dat we verschillende levels hebben. Op de weekly timeframe zitten we momenteel op de OB-support. Vooralsnog houdt deze stand en dat is naar mijn mening vrij bullish. Mochten we daar onder breken word ik pas echt bearish.

Op de korte termijn zijn we aan het rangen op BTC. Dat wil zeggen dat we veel zijwaartse beweging zien en het nog steeds afwachten is op Bitcoin. We kunnen op dit moment twee korte termijn scenario’s schetsen voor BTC. De eerste is dat we van hieruit de support gaan opzoeken, die ligt rond de 618 fib op $8018. En de tweede is dat we de gebroken support weer gaan reclaimen en zelfs de groene HTF resistance gaan testen op de $8375.

 
BTC/USD
 

Ethereum (ETH/USD)

ETH heeft een best mooie stijging achter de rug! Na het vinden van support op de $163-$158. We hebben daarna gezien dat we een mooi stijging kregen richting de vorige high. Die is gebroken en we zitten nu weer tegen de HTF resistance aan.

Op dit moment is het nog redelijk onduidelijk wat we kunnen verwachten op ETH. Ik zie dat we nu aan de onderkant van onze supportzone zitten. Dit kan twee dingen betekenen. Óf we blijven hierboven en gaan de HTF resistance testen op $178. Óf we gaan de support breken en zakken naar de 618-705 fib range, die overigens mooie confluence heeft met de supportzone die daar ligt.

 
ETH/USD
 

Ripple (XRP/USD)

Ripple had ik de vorige keer ook geanalyseerd en daar zag ik dat we boven de HTF en de STF resistance waren gekomen. Het was toen erg belangrijk om bullishe candles te vormen, zodat we deze uptrend van XRP konden vervolgen.

Als we nu naar XRP kijken zien we dat dat niet is gebeurd. We hebben namelijk geen dusdanige candles gevormd die zouden kunnen aangeven dat we verder up kunnen gaan met XRP. Op dit moment maken we dus ook lower lows. Dat laat ook weer zien dat de bears de overhand hebben. Op dit moment is het ook zo dat we op de 618-705 fib range zitten. Dit wil niet zeggen dat we nu weer opnieuw de STF en de HTF resistance kunnen gaan testen. Wat we nu eventueel kunnen zien is een kleine stijging en vervolgens weer down gaan richting de 786 fibs op de $0.2402. Mochten we van hieruit toch stijgen, kunnen we het wel zien stijgen tot aan de vorige high en eventueel zelfs tot aan de bovenkant van de STF resistance op 0.251.

 
XRP/USD
 

Litecoin (LTC/USD)

LTC is eigenlijk heel simpel. Nog steeds aan het rangen tussen de DAILY ob STF-support en de STF resistance. We kunnen met LTC dus een richting aangeven wanneer één van deze kanten wordt gebroken. Wat we al wel kunnen bekijken is wat de eventuele targets worden van een break-out naar boven.

We zouden voor deze break-out eerst de STF resistance op $57.34-$59.11 moeten breken. Van daaruit kunnen we als eerste target de resistance op $61.60-$62.88 aangeven. Mochten we daar komen gaan we kijken naar nadere targets. Over het algemeen ben ik dus nog redelijk neutraal op LTC.

 
LTC/USD
 

Conclusie

Na het analyseren van BTC en de ALTS kunnen we zeggen dat de ALTS eindelijk weer een beetje in beweging zijn. Wat we nu waarschijnlijk gaan zien is dat BTC een kleine correctie gaat maken en dat alts daarop eenzelfde beweging kunnen gaan maken. Voor LTC is het even afwachten aangezien LTC nog aan het rangen is. Mocht die omhoog breken kan een entry maken interessant zijn. Wil je daar nou van op de hoogte blijven, join dan even ons telegram kanaal: @newsbit_crypto.