Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Waarom is de Bitcoin prijs gecrasht vandaag?

1 Bitcoin was gisteren ruim $36.600 waard, maar daalde vandaag razendsnel richting een dieptepunt van $32.500.


Crypto markten verliezen waarde

De Bitcoin prijs en andere grote crypto valuta’s stortte van de ene op de andere dag in, waarbij Bitcoin binnen enkele uren 10% van zijn waarde verloor. Bitcoin was eerder op maandag meer dan $36.600 waard maar daalde flink tot $32.500. Het is sindsdien hersteld tot ongeveer $33.000.

BTC koersverloop – Bron: Tradingview

Andere munten volgden een soortgelijk patroon. Ethereum daalde van ongeveer $2.800 naar $2.400 en Dogecoin daalde van $0,37 naar $0,32. De markt voor crypto valuta is de afgelopen maand een beetje gezakt na een geweldige start van 2021. Bitcoin bereikte in april een hoogtepunt van meer dan $63.000, terwijl Dogecoin zijn waarde met meer dan 10.000% zag stijgen.


Waarom zijn Bitcoin en andere munten gecrasht?

De president van El Salvador kondigde gisteren aan dat het land de Bitcoin als wettig betaalmiddel zou gaan accepteren. Maar toch crashte de crypto koersen. De San Jose Sharks van de NHL hebben ook aangekondigd dat ze betalingen in Bitcoin, Ethereum en Dogecoin gaan accepteren. Veel goed nieuws dus. Echter, Simon Peters, analist van eToro, zei dat grote investeringsmaatschappijen zich nog steeds zorgen maken over crypto valuta. Hij vertelt:

“Professionele beleggers blijven bezorgd over de vooruitzichten op korte termijn. Een notitie van Goldman Sachs liet zien dat hun ontmoetingen met 25 chief investment officers van hedgefondsen aantoonden dat Bitcoin hun minst favoriete activa is voor investeringen op dit momennt.

Ondertussen is China doorgegaan met het hardhandig aanpakken van crypto. Het heeft het afgelopen weekend een aantal Bitcoin gerelateerde accounts van de sociale-mediawebsite Weibo verbannen. China’s oorlog tegen crypto valuta’s was gedeeltelijk verantwoordelijk voor de laatste crash. De People’s Bank of China heeft gezegd dat crypto valuta geen echte valuta is en “niet als valuta op de markt mag en kan worden gebruikt.”


Wat zou er daarna kunnen gebeuren?

Crypto valuta’s zijn nogal volatiel, wat betekent dat het erg moeilijk is om te voorspellen wat er zal gebeuren. Dit is ook de reden waarom ze worden gezien als een risicovolle belegging. Ondanks de recente problemen zijn er nog steeds veel investeerders die extreem bullish zijn over de toekomst van Bitcoin.

De Winklevoss tweeling, die nu eigenaar is van de crypto valuta exchange Gemini, gelooft dat de waarde ervan in de nabije toekomst een half miljoen dollar kan bereiken. Ze zeiden op de Bitcoin 2021 conferentie in Miami het volgende:

“Bitcoin is goud 2.0, het zal goud verstoren, dus de marktkapitalisatie moet $10 biljoen of meer zijn, want dat is de marktkapitalisatie van goud. “Dus zelfs bij de $35.000 voelt het als een echt goede koopkans op lange termijn, omdat we denken dat bij een marktkapitalisatie van $10 biljoen één Bitcoin $500.000 waard zal zijn. Bovendien denken we dat dit binnen dit decennium zou kunnen gebeuren.”

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten