Bitcoin

Prijsdaling Bitcoin spiegelt laatste golden cross – Wat betekent dit?

Mogelijk geen enorm hoge stijging voor Bitcoin (BTC), na het passeren van zijn vijfde golden cross. De afgelopen BTC golden cross zorgde destijds voor een stijging van ongeveer 170%.


Analyseren van prijsbewegingen

Door de prijsbewegingen van Bitcoin sinds 2009 te analyseren, kan worden geconcludeerd dat Bitcoin nu in zijn totaliteit 10 golden cross- en death cross-momenten heeft gehad.

Een golden cross is wanneer het handelspaar BTC/USD zijn voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen over het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen stijgt. Dit kan mogelijk tot enorme winsten leiden. Een death cross is wanneer het tegenovergestelde gebeurt, wat tot enorme verliezen kan leiden.

Toch is er nog hoop dat de meest recente golden cross tot een identiek resultaat kan leiden als de voorgaande, wat tot een prijsstijging leidt van 170%.


Analyse Golden Cross Bitcoin

Het passeren van een golden cross betekent niet automatisch dat gigantische winsten zullen worden geboekt. In feitte hebben slechts 2 van de 4 (50%) van de golden crosses daadwerkelijk winsten opgeleverd. De andere twee hebben juist voor verliezen gezorgd. Hetzelfde geldt voor death crosses.


Abrupte daling BTC

Eerder deze week zakte Bitcoin abrupt met $1.000 in waarde, in minder dan een uur tijd. Dit nadat de golden cross slechts enkele dagen was gepasseerd. Deze enorme daling is de op vier na grootste daling van Bitcoin in zijn historie. Zulke dalingen komen dan ook niet super vaak voor. De laatste keer dat we een daling van zo’n grootte hebben gezien, was na de piek in 2017.


Hoop

Toch is er in de crypto-community nog hoop. Bij de vorige golden cross daalde de prijs van Bitcoin namelijk ook eerst met circa 10%. Daarna sprong de prijs echter weer omhoog met 170%.

Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan zou Bitcoin rond de $25.000 waard zijn medio april 2020, wat wederom een nieuwe All Time High (ATH) voor de top cryptocurrency zou zijn. Of dit echter gaat gebeuren is nog onzeker. Zeker ook wanneer rekening wordt gehouden met de aankomende Bitcoin halving, die gepland staat voor 12 mei 2020.


Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?