Hooded Hacker
Hack

Prisma Finance verliest $10 miljoen na cyberaanval

In een schokkende ontwikkeling op de cryptomarkt is Prisma Finance, een prominente speler in de wereld van gedecentraliseerde financiën, het slachtoffer geworden van een geraffineerde hackaanval. Vandaag kwam aan het licht dat het platform voor ongeveer $10 miljoen aan cryptocurrencies is geëxploiteerd.

Cyvers merkte eerste tekenen van exploitatie op

De eerste tekenen van de exploitatie werden opgemerkt door Cyvers, een bekende aanbieder van beveiligingswaarschuwingen op de blockchain. In een dringende post op sociale media van 28 maart waarschuwde Cyvers de gemeenschap: “Ons systeem heeft meerdere verdachte transacties gedetecteerd met betrekking tot Prisma Finance, en het incident is nog steeds gaande! Tot nu toe wordt het verlies geschat op ongeveer $9 miljoen. De aanvaller lijkt financiering ontvangen te hebben via FixedFloat. Opmerkelijk is dat ons systeem het kwaadaardige contract wist te identificeren 2 minuten voordat de frauduleuze transacties plaatsvonden.”

De situatie escaleerde snel toen Cyvers kort na hun eerste waarschuwing een aanvullende ontdekking deed van nog eens $1 miljoen aan frauduleuze transacties. Dit bracht het totale bedrag van de uitgebuite fondsen op bijna $10 miljoen.

In reactie op deze crisis kondigde Prisma Finance aan dat het zijn kerningenieurs en bijdragers onmiddellijk mobiliseert om het protocol tijdelijk te pauzeren en een diepgaand onderzoek in te stellen. Deze maatregel is bedoeld om verdere schade te voorkomen en de oorzaak van de exploitatie te achterhalen.

Gedecentraliseerd tokenprotocol voor liquid staking

Prisma Finance staat bekend om zijn gedecentraliseerde tokenprotocol voor liquid staking, met een indrukwekkende totale waarde van meer dan $222 miljoen vergrendeld (TVL) volgens gegevens van DefiLlama.

Deze exploitatie vormt een ernstige herinnering aan de risico’s die gepaard gaan met digitale financiën en benadrukt het belang van voortdurende waakzaamheid en geavanceerde beveiligingsmaatregelen binnen de crypto-industrie.

Hack nieuws

Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden