argentinie
Bitcoin

Bitcoin-voorstander Javier Milei verkozen tot nieuwe president van Argentinië

De nieuwe president van Argentinië, Javier Milei, staat bekend als een aanhanger van Bitcoin en iemand die de Argentijnse centrale bank wil afschaffen. Het land zit momenteel middenin een economische crisis, die vooral wordt getekend door de gigantische inflatie die tot over de 100 procent op jaarbasis loopt.

Nu komt Javier Milei aan de macht en dat kan weleens heel interessant worden voor Bitcoin.

Adopteert Argentinië nu Bitcoin?

De kans is overigens niet groot dat Argentinië nu meteen Bitcoin adopteert als betaalmiddel of spaarmiddel voor de schatkist van het land. Javier Milei is namelijk van plan om de Amerikaanse dollar als de valuta van het land te gebruiken.

Verder is hij van plan om een einde te maken aan de Argentijnse centrale bank, die het land door de jaren heen niet geholpen heeft volgens de presidentskanididaat.

Javier Milei heeft de verkiezingen in Argentinië redelijk overtuigend gewonnen met 56 procent van de stemmen, ten opzichte van de 44 procent voor zijn rivaal Sergio Massa.

“Vandaag begint de reconstructie van Argentinië. Vandaag begint het einde van de afdaling van Argentinië. Het model van decadentie is ten einde. Er is geen weg terug”, zo sprak Milei tijdens zijn overwinningsspeech.

Felicitaties van Donald Trump

Donald Trump, die op dit moment weer in de race is voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, feliciteerde Milei met zijn overwinning. “Maak Argentinië weer groots!”, zo Twitterde hij richting Milei.

Ook MicroStrategy bestuursvoorzitter Michael Saylor was tevreden met de uitkomst van de verkiezingen in Argentinië. “Bitcoin is hoop voor Argentinië. Gefeliciteerd J. Milei”, aldus een blije Michael Saylor.

Het is logisch dat Saylor hier tevreden mee is, omdat hij met MicroStrategy miljarden dollars in Bitcoin investeerde en de uitverkiezing van Milei mogelijk zeer positief is voor de digitale munt.

Bitcoiner Max Keiser riep meteen om een vergadering tussen Milei en president Nayib Bukele van El Salvador over Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers