argentinie
Bitcoin

Pro-Bitcoin kandidaat lijkt Argentijnse verkiezingen te winnen

Met slechts 30 dagen te gaan tot de nationale verkiezingen in Argentinië op 22 oktober, blijft Javier Milei, de kandidaat die pro-Bitcoin is, een stevige voorsprong behouden in de peilingen. Een recent verslag wijst uit dat de meeste mensen die ervoor hebben gekozen om Milei te steunen, dit doen vanwege hun geloof in zijn economische beleidsprogramma. Ze beschouwen dit programma als de enige manier om het land te redden uit de diepe crisis waarin het momenteel verkeert.

Een blik op de opkomende politieke verschuiving in Argentinië

Volgens het meest recente rapport uit Argentinië wijzen opiniepeilingen uit dat Javier Milei, een politieke nieuwkomer, momenteel de leiding heeft met 31% van de stemmen, terwijl zijn naaste concurrenten achterblijven met 34%, wat een voorsprong van meer dan vijf punten oplevert.

Opiniepeiling verkiezingskandidaten
Opiniepeiling verkiezingskandidaten. Bron: Perfil

Milei, een fervent fan van het libertarisme en een voorstander van de afschaffing van de centrale bank, heeft aanzienlijke populariteit vergaard in Argentinië dankzij zijn pleidooi voor de invoering van Bitcoin als wettig betaalmiddel.

Het rapport benadrukt dat de kosten van levensonderhoud in Argentinië dramatisch zijn gestegen, met een stijging van 124,4% in het afgelopen jaar en 80,2% dit jaar.

De Argentijnen schijnen te verlangen naar een vastberaden en effectief beleid van hun toekomstige president in de hoop de snelle achteruitgang van hun koopkracht te stoppen.

De Bitcoin-rally in Argentinië

Milei is van beroep econoom en heeft nationale erkenning gekregen als economisch analist op televisie. Hij overtrof de verwachtingen in de voorverkiezingen van augustus en wist traditionele partijen achter zich te laten. Sindsdien heeft hij zijn voorsprong op de andere twee kandidaten weten te vergroten.

Op 14 augustus bereikten de Bitcoin-prijzen in Argentinië een recordhoogte, te midden van voortdurende economische inflatie. De waarde van Bitcoin steeg tot een historisch hoogtepunt in Argentijnse peso’s, met 8,4 miljoen ARS voor één BTC. Sindsdien is de prijs blijven stijgen, en op dit moment schommelt 1 BTC rond de 9,3 miljoen ARS.

Niettemin heeft de centrale bank van Argentinië op 4 mei besloten om betalingsproviders te verbieden om cryptotransacties te verwerken, wat de dynamiek van de cryptomarkt in het land beïnvloedt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December