Ethereum Nieuws

Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag

Eerder deze maand lanceerde een groep Ethereum-miners een campagne tegen de Merge, een upgrade voor Ethereum die een einde maakt aan Proof-of-Work mining. Het belangrijkste onderdeel van die campagne is een afsplitsing van het netwerk die mining in leven houdt met een Proof-of-Work versie van Ethereum.

Weinig interesse in Proof-of-Work token

De groep miners lanceerde een Ethereum Proof-of-Work token (ETHW) om hun campagne gestalte te geven. In het begin was er nog wat enthousiasme rond deze token, maar inmiddels is duidelijk dat de markt niet op een Proof-of-Work versie van Ethereum zit te wachten. Sinds het debuut van de token op Poloniex op 8 augustus is de ETHW koers met 62 procent gedaald. 

Op het moment van schrijven handelt ETHW op 52,59 dollar. Het grote Ethereum zelf handelt op dit moment op 1.812,72 dollar. Een groot verschil dat de miners duidelijk maakt dat vrijwel niemand zit te wachten op hun Proof-of-Work versie van Ethereum. Als alles volgens plan verloopt gaat Ethereum op of rond 15 september aanstaande over op Proof-of-Stake en niets lijkt die transitie nog in de weg te staan.

ETHW bestaat nog niet

Overigens bestaat ETHW nog niet als een apart netwerk naast Ethereum. Om het project tot een “succes” te maken, moeten de initiatiefnemers er nog in slagen om een succesvolle hard fork te implementeren en het netwerk af te splitsen van Ethereum tijdens de Merge. Op dat moment zou de ETHW token daadwerkelijk in omloop komen.

Sommige beurzen hebben in aanloop naar de Merge besloten dat de ETHW token interessant genoeg is om deze op hun platform te noteren. Ergens is dat terecht, aangezien een deel van de markt hier blijkbaar interesse in heeft, maar de meeste beurzen doen het waarschijnlijk puur om te verdienen aan de handelskosten.

Onder andere Poloniex, Huobi en BitMEX hebben de token inmiddels op hun platform genoteerd. Belangrijk detail is dat ETHW op dit moment niet opgenomen kan worden om deze vervolgens op een andere exchange te verkopen. Alleen als de initiatiefnemers erin slagen om ETHW tot leven te wekken op een eigen blockchain is het mogelijk om de token naar een eigen wallet te sturen. Op dit moment lijkt de token dan ook vooral voer voor speculanten. 

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten