Newsbit

ProShares Bitcoin ETF mag maandag beginnen met handelen

Na het weigeren, uitstellen of negeren van tientallen aanvragen in de afgelopen vier jaar, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission nu haar goedkeuring gegeven voor de eerste Bitcoin ETF.


Er komt een Bitcoin futures ETF

ProShares heeft vrijdag een gewijzigde aanvraag ingediend. Dit betekent dat het goedkeuring heeft gekregen voor zijn Bitcoin Strategy ETF om maandag te beginnen. De ETF van het bedrijf is gekoppeld aan Bitcoin-futurescontracten in plaats van rechtstreeks aan de huidige prijs van Bitcoin. Toch is de goedkeuring ervan is nog steeds een geweldige mijlpaal voor de crypto-industrie.

ETF’s zijn beleggingsproducten die de prijs van aandelen, grondstoffen of andere activa volgen. Ze worden ook net als aandelen op openbare beurzen verhandeld. Dat betekent dat ze tijdens de reguliere markturen kunnen worden gekocht en verkocht en gemakkelijk kunnen worden opgenomen in pensioen- en spaarplannen voor mensen.


Een ‘echte’ Bitcoin-ETF moet nog goedgekeurd worden

Een “echte” Bitcoin ETF zal echter nog niet goedgekeurd worden door de SEC. Mede hierdoor begonnen bedrijven hun ETF vraag over te zetten naar een futures ETF aanvraag. Dit gebeurde nadat de SEC-voorzitter, Gary Gensler, suggereerde dat zulke futures ETF’s sneller goedgekeurd zouden worden.


Delen van voornemens

Op donderdag deelde de SEC op twitter zijn voornemens. De SEC tweette een beleggers-bulletin over Bitcoin-futureshandel in een Tweet. Hieruit blijkt dat de financiële waakhond in Amerika de aanvragen eindelijk goed zal gaan keuren.

“Zorg ervoor dat u de potentiële risico’s en voordelen zorgvuldig afweegt voordat u belegt in een fonds dat Bitcoin-futures-contracten heeft.”

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top