Nieuws

Provincie Pakistan voert pilot uit voor meer crypto-mining farms

In de Pakistaanse provincie ‘Khyber Pakhtunkhwa’, of KP afgekort, is een nieuwe federale commissie gevormd. Deze commissie heeft de taak meegekregen om een nieuw crypto-beleid te ontwikkelen, inclusief een door de overheid gesteunde crypto-mining farm.


Benodigde stroom wordt groen opgewekt

De enorme hoeveelheid stroom die nodig is om deze farms draaiend te houden wil de provincie groen opwekken door middel van waterkracht. In de pilot moet dit systeem uitgebreid getest gaan worden.

Naar verluidt is de eerste bijeenkomst voor het nieuwe plan inmiddels al geweest, op 17 maart 2021. Hieruit werd duidelijk dat zowel de provincie als de Pakistaanse regering serieus zijn over het halen van crypto-miners naar het land. Ook cryptocurrency zelf wordt als erg belangrijk gevonden.

Alhoewel er al een plan geschetst is, wordt er nu met meerdere experts en belanghebbenden een gesprek gevoerd over de uiteindelijke uitvoering ervan.


Reguleren en legaliseren

Volgens het crypto-adviescomité, dat opgericht is om advies te geven aan de nieuwe commissie, wil graag de stappen die nodig zijn om cryptocurrency en het minen hiervan in het land te reguleren, legaliseren en wettelijk in te kaderen, bespreekbaar maken.

Hierdoor wordt de Pakistaanse provincie de eerste van in totaal vier provincies in het land die een (advies)commissie opgericht heeft dat zich specifiek focust op cryptocurrency en het minen hiervan. Alhoewel cryptocurrencies in het land nog niet officieel gelegaliseerd zijn, worden er naar verluidt wel grote stappen gezet om dit wel voor elkaar te krijgen. Ook op federaal niveau zijn de eerste stappen inmiddels gezet, waardoor het balletje is gaan rollen.

De centrale bank van Pakistan verbood in 2018 het gebruik van cryptocurrencies als betaalmiddel. Er mocht echter nog wel in de digitale activaklasse geïnvesteerd worden. Dit is dan ook veelal door de inwoners van het land gebeurd. Het is dan ook niet geheel onverwacht dat de regering nu ook over gaat tot het toekennen van cryptocurrencies als digitale activaklasse.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten