bitcoin etf
Bitcoin

Crypto analist denkt dat de bodem bereikt is voor Bitcoin

De pseudonieme analist Credible Crypto denkt dat Bitcoin op dit moment een bodem aan het vormen is. Volgens Credible Crypto zagen we misschien wel een swing pattern failure (SPF) op de lagere tijdsframes, nadat Bitcoin vanaf het niveau van 64.000 dollar wist op te springen.

SPFs zijn voor veel analisten vaak omkeerpunten in de grafiek.

Wanneer gaat Bitcoin stoppen met dalen?

Iedereen vraagt zich ondertussen af wanneer Bitcoin nou eens gaat stoppen met dalen. Sinds het bereiken van het koersrecord van 73.800 dollar in maart is Bitcoin zijn glans verloren en hebben de bulls moeite om het opwaartse momentum te herpakken.

“Er is een kans dat onze Bitcoin bodem bereikt is met deze SPF. De onderstaande grafiek laat zien waar ik nu naar kijk. Technisch gezien kunnen we nog verder zakken in de ‘droom-long’ zone, maar het zou mij niets verbazen als we dat niet halen”, aldus Credible Crypto.

Op basis van zijn grafiek lijkt Credible Crypto te suggereren dat Bitcoin een bodem zal bevestigen als het boven de 68.000 dollar komt.

Voor nu ziet de data van de spotmarkten en de derivatenhandel in Bitcoin er goed uit volgens de analist, wat een veelbelovende ontwikkeling is. Kunnen we dan eindelijk die lange zijwaartse periode achter ons laten?

Analist predikt geduld voor Bitcoin

Credible Crypto claimt dat het een kwestie van geduld is op dit moment. “Geduld allemaal. De spot premium is terug, de funding is voor het eerst in maanden negatief en Bitcoin chillt nog steeds boven het ‘beste’ gebied om een long te openen op 62.000 tot 63.000 dollar.

Ik twijfel er niet aan dat we een bodem vormen boven de 60.000 dollar. Je moet gewoon nog een beetje geduld hebben”, aldus Credible Crypto.

Als de steun waar we ons nu bevinden niet weet te houden, dan is er voor Bitcoin nog hoop op het niveau van 65.000 dollar, zo vertelt de analist.

“60.000 dollar is nog altijd de spreekwoordelijke lijn in het zand. Ik verwacht dat die koers zal houden. De zwakte die je ziet bij altcoins lag ook in de lijn der verwachting. Het voornaamste wat je moet meenemen is dat Bitcoin comfortabel blijft boven de 60.000 dollar”, aldus Credible Crypto.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen