Bitcoin,

Pwc Luxembourg start met het accepteren van Bitcoin

PwC Luxembourg, een dochteronderneming van ‘s werelds tweede grootste professionele dienstverlener, accepteert Bitcoin (BTC) vanaf 1 oktober 2019.


“Bitcoin kan niet worden aangetast”

De Luxemburgse vestiging van het Big Four-accountantskantoor kondigde het initiatief in een officieel persbericht op 2 september aan en beweerde dat deze stap aantoont dat het bedrijf toegewijd is om aan de behoeften van klanten te voldoen en het groeiende nationale crypto-ecosysteem te ondersteunen.

In de aankondiging uitte PwC Luxemburg vertrouwen in de belangrijkste cryptocurrency Bitcoin en noemde het het “eerste peer-to-peer betalingsmechanisme dat niet kan worden aangetast en is gebaseerd op een gedecentraliseerd vertrouwensmodel.”


Partners worden niet onthuld

Het bedrijf merkte op dat het op de hoogte is van de bestaande tekortkomingen van cryptocurrencies en de uitdagingen in verband met de toepassing van crypto. Het Luxemburgse bedrijf voegde eraan toe dat het een partnerschap heeft aangegaan met een niet nader genoemde lokaal gereguleerde exchange, om de beste ervaring te bieden met zijn nieuwe crypto-betalingsoptie. PwC Luxembourg schreef:

“Het bedrijf erkent de uitdagingen van deze stap en heeft zijn interne beleid en procedures zorgvuldig herzien om te voldoen aan de normen die zijn vereist voor de crypto-industrie. Daarbij hebben we nauw samengewerkt met een lokale gereguleerde exchange om de beste betalingservaring te bieden.”


Vertrouwen in crypto

De stap van PwC Luxembourg om cryptobetalingen te accepteren komt voort uit de positieve houding van de moedermaatschappij PwC tegenover de industrie. In juni kondigde PwC de release aan van een Halo auditing-softwareoplossing voor crypto-auditing waarmee PwC onafhankelijk bewijs kan leveren van private-public key pairing en gegevens over transacties en saldi van blockchains kan verzamelen.

Eerder dit jaar werd bekend dat PwC de grootste recruiter is voor blockchain-gerelateerde jobs op recruitmentplatform ‘Indeed’. In een recent persbericht zei PwC dat er meer dan 400 medewerkers werken aan blockchain- en crypto-initiatieven, die 400 medewerkers worden ondersteund door meer dan 100 technische teamleden.

 

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving