Pyth
Blockchain, Hedera

Pyth Network lanceert realtime prijsfeeds op blockchain van Hedera

Pyth Network, een toonaangevende aanbieder van realtime marktgegevens voor blockchain-toepassingen, heeft aangekondigd dat het prijsfeeds en Pyth-benchmarks zal introduceren op de open-source, proof-of-stake blockchain Hedera. Dit nieuws, vrijgegeven in een persbericht op 26 februari, markeert een significante uitbreiding van de beschikbaarheid van betrouwbare marktgegevens in de blockchain-sector.

Meer dan 400 Pyth-feeds op Hedera-netwerk

De integratie omvat meer dan 400 Pyth-prijsfeeds op het Hedera-netwerk, waardoor een breed scala aan financiële instrumenten en diensten wordt ondersteund. Grace Pfluger, directeur bedrijfsontwikkeling bij de HBAR Foundation, benadrukte het belang van publieke orakelprijsfeeds voor de economische groei en innovatie binnen het ecosysteem van Hedera. “Deze infrastructuur is een enorme mijlpaal om de ontwikkeling van innovatieve financiële instrumenten op Hedera te stimuleren,” aldus Pfluger.

De Pyth-prijsfeeds zullen Hedera-gebruikers en -ontwikkelaars toegang bieden tot de meest actuele prijsupdates met ultralage latentie voor een breed scala aan activa, waaronder cryptocurrencies, buitenlandse valuta, grondstoffen, aandelen en ETF’s. Een unieke eigenschap van de Pyth-prijsfeeds is het pull-orakelontwerp, samen met een betrouwbaarheidsintervalfunctie die inzicht biedt in marktvolatiliteit en potentiële verstoringen.

HLiquity, een gedecentraliseerd leenprotocol op het Hedera-netwerk, zal de eerste zijn die Pyth-gegevens integreert. Dit protocol stelt gebruikers in staat om renteloze leningen op te nemen tegen Hedera’s token, met behulp van actuele prijsinformatie voor HBAR en de Zwitserse frank om de veiligheid van gebruikerskluizen en de stabiliteit van het protocol te waarborgen.

Ook prijsfeeds voor 13 Bitcoin ETF’s aangekondigd

Het Pyth Network, bekend als een first-party financieel oraclenetwerk, speelt een cruciale rol in het leveren van real-world data met lage latentie aan diverse blockchain-platforms. Recentelijk heeft Pyth de lancering aangekondigd van prijsfeeds voor 13 Bitcoin ETF’s, een stap die naar verwachting de mogelijkheden voor gedecentraliseerde financieringsplatforms zal uitbreiden, risicobeperkende strategieën zal verbeteren en de liquiditeit zal verhogen door institutioneel kapitaal aan te trekken.

Deze ontwikkelingen volgen op de goedkeuring door de Hedera Global Governing Council van een toewijzing van 4,86 miljard HBAR, ongeveer $408 miljoen waard, voor verdere ontwikkeling en gedecentraliseerd bestuur van het netwerk. Dit initiatief onderstreept Hedera’s inzet om haar positie te versterken na een succesvol 2023, gekenmerkt door meer dan 33 miljard echte transacties op het platform.

Altcoin nieuws

SEC start zaak tegen Uniswap, wat kunnen we verwachten?
Crypto analisten voorspellen snelle start van nieuw Altcoin seizoen
Worldcoin bereikt 10 miljoen gebruikers en 70 miljoen transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging