Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Raad van Bestuur van MicroStrategy wordt nu in Bitcoin betaald

Volgens de CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, wordt hun Raad van Bestuur (RvB) van MicroStrategy nu officieel in Bitcoin (BTC) uitbetaald.


Bestuur krijgt nu Bitcoin in plaats van Amerikaanse dollars

Dit werd bekend uit een aankondiging van het bedrijf. Hieruit bleek dat de Raad van Bestuur “de vergoedingsregelingen gewijzigd” heeft. Dit heeft het gedaan voor de bestuurders die niet werden geclassificeerd als werknemers. Deze bestuurders zullen in de toekomst alle vergoedingen voor hun diensten in Bitcoin ontvangen in plaats van in geld.

Bij het goedkeuren van deze wijziging, sprak de Raad zijn over zijn toewijding aan de top cryptocurrency: Bitcoin. Dit gezien zijn vermogen om te dienen als een ‘Store of Value’ (opslagwaarde), ondersteund door een robuuste en openbare open-source architectuur, die los staat van soeverein monetair beleid.

Het bedrag van de bestuursvergoedingen die nog betaald moeten worden aan de bestuurders die geen werknemer zijn blijft ongewijzigd. Deze is zoals aangekondigd in Amerikaanse dollars vermeld. Op het moment van betaling worden de vergoedingen omgezet van Amerikaanse dollars naar Bitcoin en vervolgens gestort op de digitale wallet van de betreffende personen.


MicroStrategy’s Bitcoin investeringen

Het nieuws volgt na een lange reeks aan investeringen van MicroStrategy in de Bitcoin. Deze begonnen in augustus 2020. Tot op heden heeft het bedrijf meer dan $5 miljard in de Bitcoin geïnvesteerd Hierdoor is het een van de grootste beursgenoteerde bedrijven met Bitcoin bezittingen.

Bedrijven waaronder Tesla en Square hebben MicroStrategy gevolgd door de Bitcoin aan hun balans toe te voegen. Dit is iets als wat CEO Michael Saylor heeft beschreven als het ’topje van de ijsberg’ voor institutionele investeringen in crypto valuta. Saylor voorspelt dat er een ‘lawine van bedrijven’ zal volgen. Daarnaast heeft hij inmiddels een aantal online cursussen gelanceerd over ‘Bitcoin for Corporations’.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten