Nieuws

Rakuten koopt lokale Bitcoin Exchange voor €2.1 miljoen

De e-commerce gigant van Japan, Rakuten, is van plan om in de cryptocurrency-industrie te stappen met de overname van een lokale Bitcoin exchange. 

Rakuten betaald 265 miljoen yen

Dit maakt het bedrijf bekend via een aankondiging. Hierin staat dat er een overeenkomst gaat plaatsvinden voor de overdracht van alle aandelen van de lokale Bitcoin exchange ‘Everybody’s Bitcoin’. De overname lijkt de firma 265 miljoen yen te kosten, of €2.06 miljoen, wanneer het contract op 1 oktober officieel wordt ondertekend. Volgens Rakuten gaat de rol van op cryptocurrency gebaseerde betalingen in de e-commerce, offline retail (winkels) en in P2P-betalingen in de toekomst flink toenemen. Hierdoor wil Rakuten inspelen op deze behoefte. Het bedrijf voegde hier het volgende aan toe: “Om cryptocurrency-betaalmethoden aan te kunnen bieden, is het volgens ons noodzakelijk om een cryptocurrency-exchange functie aan te bieden aan onze klanten.”

De overname van de crypto exchange

Hiernaast gaf het bedrijf aan dat de acquisitie niet uit de lucht komt vallen. Volgens Rakuten is de overname een antwoord op de vraag van een groeiend aantal klanten in vreemde valuta. die hebben opgeroepen tot het aanbieden van een cryptocurrency exchange-service. Met de geplande overname is Rakuten van plan om de crypto exchange te helpen bij het verbeteren van haar interne systemen. Hierdoor willen ze gaan voldoen aan de vereisten van de toezichthouder voor het verkrijgen van een licentie. De acquisitieovereenkomst sluit aan op een eerder rapport waarin staat dat Rakuten van plan is om zijn eigen cryptocurrency te lanceren als een manier om zijn wereldwijde gebruikersbestand verder uit te breiden.