Bitcoin Nieuws

Rapport: “Bitcoin kan $85K bereiken in komende maanden”

Bitcoin bevindt zich nog altijd onder een belangrijk voortschrijdend gemiddelde. Dat is geen goed teken, maar er zijn eindelijk tekenen van een opleving. Dit benadrukt een rapport van Decentrader. Analist PlanB vertelt zelfs dat een Bitcoin prijs van $85.000 mogelijk is in de komende maanden.


Veel angst, maar de enige weg lijkt omhoog

Bitcoin bevindt zich nu bijna een maand onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (DMA). Dit is zorgwekkend, waarschuwt Decentrader. Ook blijven externe factoren zoals geopolitieke sentimenten nog altijd een blok aan het been van BTC op dit moment.

Bitcoin zit vast tussen de wekelijkse ondersteuning van $32.000 en de korte termijn weerstand van de 200DMA op $42.000. Dat BTC geen potten kan breken deze week is niet zo gek, zo wordt er in het rapport geschreven:

“Onzekerheid na de recente crash en angst rond de aankondiging van president Biden op de G7-top komend weekend over hoe de VS cryptocurrency zal aanpakken in verband met recente ransomware-aanvallen, houden de prijs voorlopig laag.”

BTC 1D grafiek – Bron: Tradingview

Gelukkig lijken steeds meer indicatoren weer positief te staan. Dan hebben we het bijvoorbeeld over het aantal actieve adressen, spent output profit ratio (SOPR) en de stock-to-flow afwijking.

Als we de statistiek van de actieve adressen bekijken, zien we dat de Bitcoin momenteel oververkocht is. De SOPR bevindt zich momenteel zelfs in dezelfde positie als net na de bearmarkt in december 2018 en de crash van maart 2020. Als de geschiedenis zich herhaalt, is de enige weg vanaf hier dus omhoog.


Ligt een prijs van $85.000 in bereik?

Volgens de bekende analist PlanB is de kans ook vrij groot dat de Bitcoin prijs spoedig weer richting de stock-to-flow lijn zal bewegen. Hij vertelt zelfs dat hij het gek zou vinden als het niet zou gebeuren. Dit zou betekenen dat we de Bitcoin redelijk snel richting de $85.000 zouden kunnen zien stijgen.

Stock-to-flow model – Bron: PlanB

Ook in het rapport van Decentrader wordt dit beaamd:

“Hoewel we deze keer misschien niet zo hard en snel zullen stijgen, is er fundamenteel niets veranderd aan hoe Bitcoin werkt, er is niets kapot, we ervaren gewoon veel slechte media-aandacht na een geweldige rally aan het begin van het jaar”, zo concludeerde het bedrijf.

Bitcoin nieuws

<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” title=”<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” width=”322″ height=”165″/>
        </figure>
      </a>
    </header>

    <article>
      <a href=

Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?

Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang, maar de impact op de koersen lijkt grotendeels voorbij.

Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten