rechtbank
Regulatie

Rechter oordeelt dat Craig Wright niet Satoshi Nakamoto is

Rechter James Mellor heeft vandaag 14 maart 2024, vastgesteld dat Craig Wright niet de persoon achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto, de mysterieuze oprichter van het Bitcoin-netwerk, is.

Craig Wright is een leugenaar

De beslissing van de rechter kwam na de afrondende betogen op 12 maart in Londen, waar de Crypto Open Patent Alliance (COPA) Wright had aangeklaagd in een poging een einde te maken aan zijn ongegronde claims.

COPA heeft grondig onderzoek gedaan en sterk bewijs verzameld. Dit bewijs onthulde dat Wright documenten vervalst en leugens heeft verspreid op een niveau dat tot dusver ongekend is in de cryptocurrency-industrie. COPA schreef:

Er is aangetoond dat Dr. Wright op een buitengewone schaal heeft gelogen. […] Hij heeft een complete biografische geschiedenis verzonnen, waarbij hij de ene na de andere reeks vervalste documenten produceerde om deze te ondersteunen.

Jarenlange rechtszaken

In 2023 spande Wright rechtszaken aan tegen 13 Bitcoin Core-ontwikkelaars en een groep bedrijven, waaronder Blockstream, Coinbase en Block, wegens auteursrechtinbreuken die betrekking hadden op de Bitcoin-whitepaper, het bestandsformaat en de databaserechten van de Bitcoin-blockchain. Al deze rechtszaken blijken nu onzin te zijn geweest.

Als reactie op de rechtszaak zei het Bitcoin Legal Defense Fund:

Al jaren zijn prominente bijdragers aan de Bitcoin-gemeenschap het onderwerp geweest van misbruikmakende rechtszaken […] Deze rechtszaken zijn ongegrond maar effectief. Veel ontwikkelaars hebben besloten dat het de tijd, stress, geld en het juridische risico niet waard is om door te gaan met werken aan Bitcoin.

De Bitcoin-whitepaper valt nu onder een MIT open-source licentie, waardoor iedereen de code voor elk doel mag hergebruiken en wijzigen. Een gerechtelijk bevel zou Wright verhinderen om verdere auteursrechtclaims op het document te maken.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om FLOKI of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Nigeriaanse gevangenis weigert rechterlijk bevel en onthoudt zieke Binance-directeur van medische zorg
Israël versnelt ontwikkeling van de digitale Sjekel
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017