Reddit Logo
Beurs

Reddit-aandeel stijgt met 12 procent na deal met OpenAI

Het Reddit-aandeel is met 12 procent gestegen in de pre-market nadat het bedrijf een gegevensdelingsdeal had gesloten met OpenAI, de maker van de kunstmatige intelligentie-chatbot ChatGPT.

Reddit gaat samenwerken met OpenAI

Gisteravond kondigde Reddit aan dat het OpenAI toegang zal geven tot zijn Data API, waarmee real-time inhoud van berichten op het platform beschikbaar wordt gesteld. Volgens Reddit zal dit “Reddit-inhoud naar ChatGPT en nieuwe producten” brengen.

In ruil daarvoor zal OpenAI Reddit-gebruikers en moderators een reeks nieuwe AI-gestuurde functies bieden om de gebruikersbetrokkenheid te versterken. Daarnaast heeft Reddit OpenAI benoemd tot zijn nieuwste advertentiepartner.

Reddit aandeel schiet omhoog

Op 16 mei daalde Reddit met 5,45%, maar de aankondiging van het partnerschap na sluitingstijd zorgde ervoor dat het aandeel in de handel na sluitingstijd met 12% steeg tot $63. In februari tekende Reddit een soortgelijke overeenkomst met Google, naar verluidt ter waarde van $60 miljoen.

Juridische problemen

De deal komt op een moment dat OpenAI en andere AI-bedrijven geconfronteerd worden met toenemende juridische acties vanwege hun methoden voor het verzamelen van gegevens om hun modellen te trainen. Rechtszaken beschuldigen deze bedrijven ervan illegaal auteursrechtelijk beschermd materiaal en privé-informatie te hebben gestolen.

Op 16 mei stuurde Sony brieven naar meer dan 700 bedrijven, waaronder AI-ontwikkelaars OpenAI, Microsoft en Google. Volgens verschillende rapporten verklaarde Sony daarin “reden te hebben om aan te nemen” dat deze bedrijven “ongeautoriseerd gebruik” hebben gemaakt van zijn muziek om hun modellen te trainen.

Reddit en OpenAI: Goed nieuws voor crypto?

De deal tussen Reddit en OpenAI kan ook goed nieuws zijn voor crypto-investeerders. In februari meldde Reddit dat het Bitcoin en Ethereum in zijn kasreserves heeft en biedt het gebruikers de mogelijkheid om voor bepaalde virtuele items te betalen met Ether en Polygon.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Beurs nieuws

AEX koers blijft vlak en kan record niet breken
AEX koers stijgt opnieuw en nadert all-time high
S&P 500 koers steeg 34% in minder dan 8 maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen