Reddit Logo
Blockchain

Reddit-mods dumpten tokens uren voordat het blockchain-programma werd beëindigd

Op 17 oktober heeft Reddit, het bekende sociale netwerkplatform, aangekondigd dat het zijn blockchain-gebaseerde gemeenschapspuntenprogramma zal afbouwen, met als reden de problemen met schaalbaarheid.

Deze aankondiging heeft een golf van controverse veroorzaakt binnen de cryptogemeenschap, waarbij velen het beschouwen als een ‘rug-pull’ vanwege de aanzienlijke prijsdaling van het inheemse token op diverse subreddits kort na de bekendmaking.

Meeste moderators zouden niet van de beslissing afweten

Iedere subreddit had zijn eigen inheemse token. Als voorbeeld diende het MOON-token als het originele crypto-item voor het r/CryptoCurrency-forum, terwijl het BRICK-token werd gebruikt in de r/FortNiteBR-subreddit. Gebruikers konden deze punten besteden aan badges en exclusieve items voor hun avatars.

Op het moment van de aankondiging beweerden de meeste moderators van subreddits die deelnamen aan het gemeenschapspuntenprogramma niet op de hoogte te zijn van deze beslissing. Dit standpunt wordt echter momenteel in twijfel getrokken, omdat recente on-chain gegevens suggereren dat ten minste enkele moderators die MOON-tokens bezitten, mogelijk betrokken zijn bij drie portefeuilles die kort voor de officiële aankondiging aanzienlijke hoeveelheden van deze tokens hebben verkocht.

De eerste melding van de handelingen van een subreddit-moderator met het pseudoniem Mcgillby kwam van on-chain-analisten zoals Pledditor. Uit ketengegevens blijkt dat deze moderator meer dan 100.000 MOON-tokens heeft overgedragen in twee afzonderlijke transacties op het Arbitrum Nova-blockchain, wat resulteerde in een conversie naar meer dan $23.000 aan ETH. Opvallend is dat de gebruiker vervolgens alle eerdere Reddit-berichten heeft verwijderd.

Mogelijk beslissing uur eerder duidelijk bij Moderators

In een ander incident dat zich voordeed slechts 17 minuten vóór de officiële aankondiging door Reddit, verplaatste “rider_of_the_storm”, een andere moderator, 345.422 MOON-tokens met een toenmalige waarde van meer dan $69.000 naar een uitwisselingsadres. Het betreffende Reddit-account is inmiddels gedeactiveerd. On-chain gegevens geanalyseerd door Lookonchain suggereren dat ten minste 3 van de beheerders die toezicht hielden op de cryptocurrency-subreddit hun tokens hebben geliquideerd zo’n 20 tot 30 minuten voordat de aankondiging openbaar werd gemaakt.

Een gezamenlijke verklaring van de Reddit-moderators heeft verhelderd dat ze de kennisgeving over de beëindiging van het communitypuntenprogramma al een uur eerder hadden ontvangen, wat de suggestie wekt dat minstens drie moderators mogelijk gebruik hebben gemaakt van deze voorkennis om hun tokenbezittingen te verkopen.

Blockchain nieuws

Bitvavo Update: Staking en Lending Rewards geüpdatet per 6 december 2023
Bewogen toekomst voorspeld voor Blockchain Gaming in 2024
Finst lanceert On-Chain Staking Service met hoge rewards
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers