Regelgever CFTC in gesprek met Facebook over Cryptomunt

De Amerikaanse regelgever genaamd Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is in gesprek met Facebook over de lancering van de FB coin, meldt de Financial Times.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Facebook bezig met regelgeving voor cryptomunt

Uit een publicatie blijkt dat Facebook de wet en regelgeving voor haar eigen cryptomunt klaar te krijgen. De stablecoin die Facebook uit wilt geven wordt de GlobalCoin genoemd en zal naar verluidt volgend jaar live gaan.

De voorzitter van de CFTC, genaamd J. Christopher Giancarlo, vertelt dat de regelgever “zeer geïnteresseerd is om de aanvraag beter te begrijpen.” Ook voegt hij eraan toe dat er op dit moment nog geen formeel verzoek tot goedkeuring was verschenen.

“We kunnen alleen reageren op een aanvraag, nu kan dat nog niet, want er is nog niks”, zei hij.

Zoals Newsbit al vaker heeft beschreven is Facebook bezig met het ontwikkelen van een eigen cryptomunt. De social media gigant heeft hiermee flinke opschudding veroorzaakt. Naar verluidt is Facebook niet alleen van plan de munt te implementeren haar social mediaplatform maar ook op Whatsapp en Instagram.

Gebruikers zullen elkaar geld toe kunnen sturen en daarnaast aankopen kunnen doen op het platform.


De ontwikkelingen van de GlobalCoin

De berichten over Facebook blijven opstapelen. Zo kwam eind mei het nieuws naar buiten dat Facebook in gesprek was met crypto exchanges Coinbase en Gemini voor de lancering van de munt.

Echter, de exchanges bevestigen niks. Dit omdat Facebook ze naar verluidt verplicht heeft om een niet openbaarmakingsovereenkomst te ondertekenen.

BitPay vertelt dat de GlobalCoin één van de belangrijkste factoren is dat Bitcoin weer in de schijnwerpers komt te staan. Dat Facebook zich bemoeit met de cryptomarkt kan de prijzen flink laten oplopen.


Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de crypto wereld? Join dan ons Telegram kanaal:@newsbit_crypto

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken