Ethereum Nieuws

Regenboog-grafiek voorspelt Ethereum koers voor 2023

Na de introductie van de Shapella-upgrade voor Ethereum op woensdag 12 april was het voor het eerst sinds december 2020 mogelijk om Ethers te unstaken uit het Proof-of-Stake contract. De markt ziet dat duidelijk als een positieve ontwikkeling, want de koers is sindsdien de psychologische grens van 2.000 dollar gepasseerd.

Op basis van de regenboog-grafiek van blockchaincenter kan het jaar 2023 weleens heel spectaculair worden voor de Ethereum koers.

Uitverkoop

Op het moment van schrijven zitten we volgens de regenboog van blockchaincenter in een “uitverkoop” voor Ethereum en stijgen we langzaam naar de zone waarin Ethereum “ondergewaardeerd” zou zijn. De regenboog-grafiek spreekt van ondergewaardeerd als de koers tussen de 2.320 en 3.282 dollar ligt.

Als Ethereum erin slaagt om dezelfde zone als 2021 te bereiken, dan zou dat een koers van tussen de 14.625 en 21.231 dollar opleveren voor de digitale munt. Dat lijkt op dit moment compleet onvoorstelbaar, maar er zijn uiteraard gekkere dingen gebeurd in deze wereld.

Mocht Ethereum erin slagen om een patroon van 2015-2016 te herhalen, dan is het zelfs mogelijk dat de munt opstijgt naar de “Go back to BTC?” zone in augustus 2023. Die ligt momenteel tussen de koersen van 21.231 en 30.654 dollar. Vanaf de huidige koers van 2.100 dollar gemeten is dat gigantisch voor Ethereum.

Vrijwel onmogelijk

De regenboog-grafiek is dus extreem bullish over Ethereum, maar lijkt een praktisch onmogelijk scenario te schetsen voor de digitale munt. Je kunt je toch bijna niet voorstellen dat Ethereum in augustus op een koers van meer dan 21.000 dollar staat. Daarmee zou het project 10x over de kop moeten in een periode van vier maanden.

Dat zou betekenen dat Ethereum straks op een market cap van 2,5 biljoen dollar staat in augustus. Zeker in het licht van de huidige macro-economische omstandigheden lijkt dat een onmogelijke voorspelling voor de digitale munt.

De kans is aanwezig dat de Federal Reserve ook in mei de rente weer met 0,25 procent ophoogt en dat zou niet positief zijn voor de crypto-koersen. Wat dat betreft lijkt het vervolg van 2023 eerder lastig dan positief te worden voor de industrie.

Ethereum nieuws

Marktaandeel staking-platform Lido Finance stijgt naar 31 procent
Aantal Ethereum tokens op beurzen zakt naar laagste punt ooit
Roger Ver: Ethereum staat onbetwist aan de top van wereldwijde crypto-adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking