Hack Nieuws

Regering Biden gaat crypto transacties volgen om ransomware tegen te gaan

Plaatsvervangend perssecretaris Karine Jean-Pierre vertelde gisteren in een persconferentie aan boord van de Air Force One dat het bestrijden van ransomware een prioriteit is voor de regering van Biden. Eén van de manieren waarop de regering van plan is het probleem aan te pakken is door meer cryptocurrency-tracking te doen. Dit aangezien de overgrote meerderheid van ransomware-aanvallers Bitcoin of andere cryptocurrency als betaling eist.


De toenemende dreiging van ransomeware

Ransomware is schadelijke software die gebruikers buitensluit van een computer of netwerk. Om weer toegang te krijgen, moet je als bedrijf de hackers, meestal via crypto, betalen. Hoewel ransomware al jaren een groeiend probleem is, aangezien bedrijven alleen in 2020 voor meer dan $400 miljoen aan hackers hebben betaald, is het de afgelopen maanden steeds urgenter geworden.

In mei perste de hackersgroep DarkSide $90 miljoen in BTC af van een bedrijf na het afsluiten van een pijpleiding, die gas levert aan de oostkust. Verschillende staten kampten daardoor met gastekorten. Dit weekend kreeg ’s werelds grootste vleesverpakker, genaamd JBS, ook te maken met een ransomware-aanval die zijn fabrieken dreigde te sluiten, wat leidde tot vleestekorten en hogere prijzen.


Wat gedaan kan worden tegen het groeiende probleem

Volgens Jean-Pierre staat de regering in contact met zowel JBS als de regering van Rusland, waar de aanval vermoedelijk is ontstaan. Om dit groeiende probleem aan te pakken moet er, volgens de regering van Biden, snel actie genomen worden om de toegenomen dreiging van ransomware aan te pakken.

Volgens Jean-Pierre kunnen er verschillende stappen genomen worden om het probleem tegen te gaan, waaronder het herzien van het beleid van de USG, het bouwen van een internationale coalitie en het beter volgen van crypto betalingen om criminelen op te sporen.

Hoewel Jean-Pierre geen details heeft verstrekt, werken federale agentschappen al samen met blockchain-tracing-bedrijven om het witwassen van geld, terrorismefinanciering en andere illegale activiteiten te bestrijden. Blockchain-trackingbedrijf Chainalysis verdient het grootste deel van zijn inkomsten bijvoorbeeld uit overheidscontracten. Concurrent CipherTrace ontving vorig jaar ook al een contract van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid om methoden te ontwikkelen om betalingen van Monero te traceren, een zogenaamde privacymunt die populair is voor diegenen die illegale betalingen willen verzenden of ontvangen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten