Nieuws, Trending

Regering van Gibraltar lanceert blockchain-adviesgroep

Gibraltar’s regering samen met de Universiteit van Gibraltar een adviesgroep opgericht die educatieve cursussen over blockchain gaat ontwikkelen. 

NTiE

New Technologies in Education (NTiE), zoals de groep gaat heten, is een gezamenlijk iniatief van de regering, de universiteit van Gibraltar en een aantal technologiebedrijven die in het land actief zijn. Nu blockchain ook in Gibraltar steeds groter wordt, zal het NTiE tegemoet komen aan de vraag naar gerelateerde vaardigheden, zowel in de particuliere sector als op overheidsniveau.

Licentie

De cursussen zullen naar verwachting dit jaar nog worden opgesteld naar het publiek. Tevens zullen deze cursussen worden ondersteund door relevante input van spelers binnen de industrie die momenteel een licentie hebben ontvangen van de ‘Financial Services Commission (FSC)’ van Gibraltar.

Een vitaal onderdeel

Volgens de minister die verantwoordelijk is voor de universiteit van Gabraltar, Gilbert Licudi, is het bieden van toegang tot innovatieve cursussen met deskundige inbreng in de privésector een vitaal onderdeel van de ontwikkeling van een duurzame distributieve grootboektechnologie (DLT) in Gibraltar.

Expertise bij ontwikkeling van nieuwe technologieën

De universiteit zal expertise op het gebied van nieuwe technologieën gaan ontwikkelen. Hieronder vallen onder andere DLT-, codeer- en slimme contracten, en vervolgens een professioneel bekwaamheidsbewijs afgeven binnen dit gebied. De regering gaf hier een toelichting op: “De lancering van de NTiE-adviesgroep blijft een momentum creëren voor Gibraltar als een knooppunt voor nieuwe technologieën, na de aankondiging in januari 2018 dat Gibraltar de eerste jurisdictie zou zijn over de hele wereld om wetgeving rond gedistribueerde ledgertechnologie in te voeren.”

Belangstelling wordt groter

Momenteel bied slechts 27% van de universiteiten over de hele wereld blockchain-gerelateerde cursussen aan, dit terwijl de helft van de top 50 internationale universiteiten zulke cursussen aanbieden. Dit betekent dat de belangstelling voor het onderwerp groeit en dus steeds groter wordt.