Regering Iran begint aan bouw nationale crypto-miningstrategie

De Iraanse president heeft de centrale bank en de ministeries van energie, communicatie en IT de taak gegeven om plannen voor een nationale miningstrategie voor cryptocurrency op te stellen.


Inflatie lokale valuta

Diverse functionarissen zijn naar verluidt eerder deze week geïnformeerd over deze nieuwe wending. Dit gebeurde tijdens de 137e zitting van het Iraanse hoofdkantoor voor de economische coördinatie. De president, Hassan Rouhani, is de voorzitter van deze bijeenkomst. De nieuwe ontwikkeling komt net na een poging om de alsmaar groeiende inflatie van de rial, de lokale fiat-valuta, tegen te gaan.


Crypto’s in regelgeving

Iran heeft onlangs toezegt om cryptocurrencies op te nemen in de regelgeving voor het wisselen van vreemde valuta en de handhavingsinspanningen tegen het smokkelen van valuta’s. Hierdoor wordt het voor crypto-exchanges in het land mogelijk om een vergunning te krijgen van de Centrale Bank van Iran om te mogen opereren in het land. Deze exchanges vallen vervolgens onder de bevoegdheid van de al bestaande reguleringsregelingen en dat maakt het eenvoudiger om het te handhaven.


Enorme inflatie en miningstrategie

Het land kent helaas een enorme inflatie die gedeeltelijk verergert wordt door de wereldwijde pandemie. Zo zou de noodlijdende nationale economie vorig jaar al gekromen zijn met 9,5%. Hiernaast heeft het land te maken met een jeugdwerkloosheid van bijna 20%.

Hierom wil het land nu met een nationale strategie komen voor het minen van cryptocurrencies. In totaal heeft de Iraanse overheid nu circa 1.000 licenties uitgegeven aan crypto-miners in het land. Ook het Turkse crypto-miningbedrijf iMiner heeft groen licht gekregen om een grote miningoperatie van circa 6.000 miners in Iran te starten. Sinds 2019 is cryptomining als industriële activiteit in Iran officieel toegestaan. Hiermee hoopt het land een hoop crypto-enthousiastelingen actief te krijgen.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken