Regulatie Nieuws

Regering van India is niet van plan crypto te verbieden

De Indiase regering is niet van plan cryptocurrencies te verbieden, maar ze wil ze wel reguleren. De financiële waakhond van het land, de Securities and Exchange Board of India (SEBI), zal dit proces leiden.


India stelt zich nog altijd zeer conservatief op

Het bovenstaande komt overeen met wat minister van Financiën Nirmala Sitharaman eerder deze week zei over het feit dat Bitcoin niet wordt erkend als valuta voor betalingen in India. India werkt echter aan zijn eigen digitale valuta van de centrale bank die zal worden beheerd en gecontroleerd door de Reserve Bank of India (RBI).

Sommigen zien de uitspraken van de regering als iets positiefs, maar er zitten hele strenge regels aan vast. Zo moeten de burgers naar verluidt al hun crypto bezit aangeven en mogen ze de tokens alleen op Indiase exchanges vasthouden. Ze mogen dus geen crypto meer op buitenlandse exchanges of in wallets houden.

Zodra het wetsvoorstel van kracht wordt, krijgen mensen enige tijd om hun bezit over te dragen om aan deze vereisten te voldoen. Als je dit niet doet, kan dit leiden tot hoge geldboetes.

India maakt zich grote zorgen om witwassen van geld via cryptocurrencies. De overheid houdt de crypto’s dan ook nauwlettend in de gaten. Zo benadrukte de premier van het land, genaamd Narendra Modi, het vluchtige karakter van de digitale tokens. Ook riep hij op om de markt te reguleren en de jeugd tegen crypto’s te beschermen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten