Exchange

Retailbetalingen van Coinbase overschrijdt $200 miljoen

Het betalingsportaal van Coinbase genaamd ‘Coinbase Commerce’, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt sinds zijn tweejarige bestaan. Zo heeft het betalingsportaal nu voor meer dan $200 miljoen aan transacties verwerkt.


Ruim 8.000 retailers

Dat het systeem zoveel transacties heeft kunnen verwerken, komt doordat er ruim 8.000 retailers zijn aangesloten op het netwerk. Hierdoor accepteren zij betalingen in cryptocurrencies naast hun andere betalingsmogelijkheden. Hiermee lijkt de adoptie van crypto’s steeds meer tractie te krijgen.


Zakelijk gebruik

Aan de zakelijke kant blijven crypto-betalingen echter nog uit. Er wordt zakelijk nog veel meer betaald in geld dan in cryptocurrencies, wat uiteraard niet geheel onlogisch is. Bitcoin wordt op het moment het meest gebruikt in de zakelijke markt, vanwege het feit dat dit de bekendste cryptocurrency is. Toch worden stablecoins steeds meer gebruikt op het platform van Coinbase, waarbij USDC de grootste groei heeft gezien. Deze stablecoin kan sinds mei 2019 worden gebruikt binnen ‘Coinbase Commerce’.

Om de zakelijke klanten nog beter van dienst te zijn heeft Coinbase aangegeven het platform verder uit te willen breiden. Zo zal er in de toekomst een restitutie-service aankomen. Wanneer dit precies zal worden toegevoegd is op dit moment helaas nog onbekend.