Bitcoin amerika, BTC VS
Bitcoin

Rijke Amerikaanse beleggers verantwoordelijk voor 85 procent van Bitcoin-aankopen

Institutionele beleggers hebben crypto nog niet opgegeven na het dramatische afgelopen jaar. In 2022 zijn we onder andere het Terra-protocol en FTX verloren, maar lag de focus natuurlijk op de gigantische koersverliezen. Ondanks al die ellende, zijn institutionele beleggers uit de Verenigde Staten nog altijd enthousiast over de industrie.

85 procent van de aankopen

Als we de onderzoeken en data van Matrixport mogen geloven, dan zijn institutionele beleggers uit de Verenigde Staten verantwoordelijk voor 85 procent van de aankopen op dit moment. Markus Thielen, het hoofd van onderzoek en strategie bij Matrixport, zegt dat er hiermee bewijs is dat institutionele beleggers crypto “niet opgeven en dat we mogelijk een nieuwe “crypto bullmarkt starten nu.”

Matrixport suggereert in het nieuwe rapport van 27 januari dat we aan het moment waarop een asset goed presteert kunnen zien wat er aan de hand is. Bijvoorbeeld door te kijken naar de prestaties van een asset in de Amerikaanse of Aziatische handelsuren. In het rapport valt te lezen dat een asset die 24 uur per dag verhandelbaar is en het goed doet op de Amerikaanse markt, waarschijnlijk in de smaak valt bij institutionele beleggers.

Aziatische markt is voor retail

Aan de andere kant zou interesse vanuit de Aziatische markt weer spreken voor interesse vanuit de retail-kant van de markt. Verder schrijft Matrixport in het rapport natuurlijk over het fantastische begin van het jaar 2023. Met de huidige koers van bijna 23.000 dollar is Bitcoin ongeveer 40 procent gestegen in de eerste 27 dagen van het jaar. Ongeveer 35 van die 40 procent gebeurde tijdens de Amerikaanse handelsuren.

Dit wijst er volgens Matrixport op dat vooral Amerikaanse institutionele beleggers, de rijkere en grotere investeerders van de Verenigde Staten, momenteel Bitcoin kopen. Dat het weer de goede kant opgaat met de markt blijkt ook wel uit de Fear & Greed Index, die voor het eerst sinds lange tijd weer aangeeft dat er ‘greed’ of hebzucht in de markt is. De meter geeft momenteel een score van 55 op 100 af.

Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving