Ethereum ETHER
Ethereum

Rijke investeerders verkopen massaal Ethereum

Als we de data van CoinShares mogen geloven, dan verkopen rijke investeerders momenteel massaal hun Ethereum. Sinds augustus 2022 zagen Ethereum-gerelateerde institutionele beleggingsproducten niet meer zulke grote uitstromen als afgelopen week.

Slechtst presterende asset van het jaar

CoinShares maakt iedere week een rapport met de in- en uitstromen van crypto-beleggingsfondsen voor institutionele investeerders.

“Ethereum zag de grootste uitstroom sinds augustus 2022 met een totaal van 61 miljoen dollar, waarmee er voor de afgelopen twee weken 119 miljoen dollar aan uitstromen op de kaart staan.

Met die cijfers is Ethereum de slechtst presterende asset van het jaren in termen van kapitaalstromen”, aldus CoinShares. Hierbij gaat het dus alleen over cryptocurrency’s. Ethereum is niet de slechtst presterende financiële asset ter wereld.

Andere munten voorzichtig positief

Waar Ethereum dus een gigantische uitstroom van 61 miljoen dollar kende afgelopen week, deden Bitcoin, Solana en Litecoin het redelijk met instromen van 18 miljoen dollar, 1,6 miljoen dollar en 1,4 miljoen dollar.

Chainlink en XRP zagen ook instromen van 0,6 en 0,3 miljoen dollar.

Over de gehele week gemeten stond er met een uitstroom van 30 miljoen dus een kleine uitstroom op de borden. Het is vooral opvallend dat investeerders nu hun Ethereum-producten verkopen.

De reden voor de uitstromen bij Ethereum ligt waarschijnlijk in de bovenstaande grafiek. De zogenaamde “discount” op de Grayscale Ethereum Trust is gezakt naar ongeveer 1,29% omdat de ETF in aantocht is.

Daardoor zijn de aandelen van het fonds bijna weer evenveel waard als de Ethereum die ze beheren. Dat is lang niet zo geweest, waardoor investeerders in dit fonds nu waarschijnlijk verkopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert Circle STARKs voor verbeterde beveiliging en efficiëntie
Ethereum ETF’s succesvol gelanceerd met $1,08 miljard handelsvolume
Ethereum ervaart grootste inflatieperiode afgelopen kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten