Nieuws

Riot Blockchain wil gereguleerde exchange lancerenRiot Blockchain heeft bij de Securities and Exchanges Commission (SEC) een aanvraag ingediend om rond het midden van 2019 een nieuwe gereguleerde cryptocurrency-exchange te lanceren. De nieuwe crypto-exchange krijgt naar verluidt de naam RiotX.


Riot Blockchain dochteronderneming

Met de vernieuwde exchange is Riot Blockchain van plan om een nieuwe dochteronderneming te starten. Deze krijgt vervolgens een gelijkwaardige naam als de nieuwe cryptocurrency exchange, namelijk RiotX Holdings Inc. De bankdiensten van de exchange zullen worden verwerkt door een Application Programming Interface, ofwel API afgekort. Het softwarebedrijf SynapseFi gaat ervoor zorgen dat deze zullen worden verwerkt.


Gebruikerslocatie

Naast het verwerken van bankdiensten, zal de API moeten helpen bij het verbeteren van de beveiliging van zowel de exchange als voor de accounts van de gebruikers. Zo zal de API onder andere de gebruikerslocatie bijhouden zodat frauduleus gebruik van de service kan worden voorkomen.RiotX-exchange

Om een account aan te mogen maken moet je verbonden zijn aan een geaccrediteerde bankinstelling in de Verenigde Staten (VS). Deze banken moeten bovendien cryptocurrencies kunnen overdragen en bijhouden. Tot slot zal er een samenwerking worden aangegaan met Shift Markets. Zij zullen de software leveren waar de cryptocurrency exchange op zal gaan draaien.