Ripple, xrp
Ripple

Ripple bereidt zich in het geheim voor op een Beursgang (IPO)

Lewis Jackson, een invloedrijke stem binnen de XRP-gemeenschap, suggereert dat Ripple mogelijk in alle stilte aan de weg timmert naar een beursintroductie. Hoewel een officiële aankondiging van Ripple zelf uitblijft, heeft Jackson subtiele aanwijzingen op de website van Ripple geïdentificeerd die zouden kunnen wijzen op IPO-voorbereidingen.

Hij merkt op dat Ripple strategische stappen onderneemt die vaak voorafgaan aan een IPO, met name op het gebied van fusies en overnames (M&A). De recente overname van Metaco en een poging om Fortress Trust over te nemen, ondanks dat deze laatste niet doorging, zijn volgens Jackson tekenend voor een bedrijf dat zich opmaakt voor een beursgang.

Deze activiteiten zijn weliswaar geen sluitend bewijs voor een toekomstige IPO, maar vormen wel een patroon dat typerend is voor bedrijven in de aanloop naar een dergelijke grote financiële stap.

Vacatures als bewijs

Lewis Jackson heeft ook andere aanwijzingen onderzocht die suggereren dat Ripple zich mogelijk voorbereidt op een toekomstige beursintroductie (IPO). Hij heeft zijn bevindingen deels gebaseerd op recent geplaatste vacatures door Ripple, die duiden op een strategische positionering voor groei.

De vacatures voor sleutelrollen zoals ‘Director of Corporate Development’ en ‘Manager of Corporate Development’ op Ripple’s carrièrepagina geven aan dat het bedrijf mogelijk op zoek is naar uitbreiding door middel van fusies en overnames, een veelvoorkomende stap voor bedrijven die een IPO overwegen.

Daarnaast heeft Ripple’s interesse in het werven van ingenieurs Jackson’s aandacht getrokken. Dit ziet hij als een teken dat Ripple zijn technische capaciteiten wil versterken, wat kan helpen bij het opbouwen van een robuuste organisatie die klaar is voor de uitdagingen van een beursgang.

Jackson heeft ook de toevoeging van specifieke financiële functies binnen Ripple belicht, zoals de posities voor ‘Director of International Tax’ en een ‘Director of Financial Risks’. Deze functies zijn cruciaal voor het managen van financiële rapportages en risicobeheer, wat essentiële voorbereidingen zijn voor een bedrijf dat transparantie moet bieden aan aandeelhouders en toezichthouders als onderdeel van een IPO.

Deze patronen in de recente vacatures van Ripple kunnen erop wijzen dat het bedrijf zich inderdaad in een fase van voorbereiding bevindt voor een mogelijke beursintroductie, hoewel er tot dusver geen officiële bevestiging vanuit Ripple is gekomen.

Geografische overwegingen

Ripple’s recente zoektocht naar nieuwe medewerkers heeft de aandacht getrokken vanwege een interessante geografische focus. Het bedrijf richt zich met name op het werven van directeuren en managers voor haar kantoren in San Francisco, New York City en Londen.

Lewis Jackson heeft niet expliciet een link gelegd tussen deze gerichte vacatures en een mogelijke beursintroductie, maar het is hem wel opgevallen dat een significant deel, meer dan 10%, van deze functies zich in de Verenigde Staten bevindt. Dit voedt de speculatie dat Ripple de New York Stock Exchange (NYSE) wellicht voor ogen heeft voor zijn IPO. Daarnaast worden Londen en Dubai gezien als mogelijke alternatieve locaties voor een beursnotering.

Tegelijkertijd is het van belang om te erkennen dat Ripple’s langlopende juridische geschillen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan het afnemen lijken te zijn, met een aantal recente juridische overwinningen voor het bedrijf, waaronder de verwerping van aanklachten tegen Ripple’s leidinggevenden.

Deze ontwikkelingen in de rechtbank kunnen de weg vrijmaken voor Ripple’s IPO, waardoor het een steeds realistischer scenario wordt. De aanhoudende juridische successen kunnen de belemmeringen voor een beursintroductie in de VS verlagen, waardoor de kans toeneemt dat Ripple daadwerkelijk deze grote financiële stap zal zetten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Is de juridische strijd tussen Ripple en de SEC voorbij?
Gedurfde Prognose van Analisten: XRP Prijs Kan Stijgen tot $50 in 2024
Ripple en SEC kunnen XRP-rechtszaak vandaag nog schikken
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen