Cardano, Ripple

Ripple boven $1,30 terwijl ontwikkelingsactiviteit hoogtepunt bereikt

Bijna de hele cryptomarkt bevindt zich even in een consolidatie periode na prachtige winsten te hebben geboekt. Er is echter 1 token die ook vandaag weer een prachtige winst boekt, namelijk Ripple (XRP).


Ripple heeft zich ontkoppelt van de rest van de cryptomarkt

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $1,31. Dit terwijl de prijs 24 uur geleden nog rond de $1,16 lag. Dat betekent dat de koers vandaag opnieuw met meer dan 10% is gestegen.

In een week tijd is de Ripple koers met ongeveer 60% gestegen. Dat is zelfs beter dan andere toppresteerders zoals Cardano’s ADA. XRP heeft zich met succes weten los te koppelen van de rest van de cryptowereld en dat kan ervoor zorgen dat de prijs flink door zal blijven stijgen. Het is voor het eerst in drie maanden dat XRP op zulke hoge niveaus wordt verhandeld.

XRP koers blijft stijgen – Bron: Tradingview

Niet alleen de prijs blijft stijgen, ook de ontwikkelingsactiviteit op de Ripple-blockchain is de afgelopen tijd omhoog geschoten, zo meldt Santiment.

“Voordat XRP zich losgekoppelde van de cryptomarkt zagen we de ontwikkelingsactiviteit omhoogschieten. De XRP activiteit op Github ligt nu op zijn hoogste punt ooit.”

XRP ontwikkelingsactiviteit bereikt een hoogtepunt – Bron: Santiment

Ripple gaat ondersteuning bieden voor NFT’s

Ripple wil meedoen met de NFT-trend en merkt op dat het XRP-ledger zeer geschikt is om non-fungible tokens (NFT’s) verder te laten groeien. De CTO van Ripple, genaamd David Schwartz merkte op:

“De XRP Ledger biedt een unieke combinatie van de lage kosten, hoge snelheid en goede betalingsfuncties die nodig zijn om NFT-creatie op schaal te stroomlijnen. Met name het vermogen van de Ledger om consistente transactiekosten te handhaven – iets wat tegenwoordig op de meeste andere platforms onmogelijk is – als een belangrijk voordeel voor zowel kopers als verkopers.”

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn een grote hype. Bijna elk groot blockchain-project wil NFT’s toevoegen op zijn platform om het ecosysteem verder uit te breiden. De acceptatie van Ripple zou ervoor kunnen zorgen dat Ripple een nog grotere speler wordt in de cryptowereld.