Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Ripple Breidt Portfolio uit met de Overname van Fortress Trust

Ripple heeft onlangs een andere onderneming gekocht, genaamd Fortress Trust. Deze aankoop, die op 8 september werd aangekondigd, helpt Ripple om een nog sterkere positie te krijgen in de Verenigde Staten. Door Fortress Trust te kopen, kan Ripple gebruik maken van extra vergunningen om zijn bedrijf te laten groeien.

Fortress Trust is sinds de oprichting in 2021 snel gegroeid en heeft een speciale licentie van de staat Nevada. Deze licentie geeft hen toestemming om financiële bezittingen, zoals geld, te bewaren. Deze nieuwe aankoop voegt zich bij een reeks van meer dan 30 andere vergunningen die Ripple al heeft in verschillende staten van de VS, inclusief een belangrijke vergunning in New York, bekend als de BitLicense.

Een Complementaire Samenwerking

Monica Long, werkzaam bij Ripple, onderstreepte hoe belangrijk deze overname is. Ze gaf aan dat dankzij de licenties waar Fortress Trust over beschikt, ze in staat zijn om hoogwaardige diensten aan te bieden die de ervaring van hun klanten kunnen verbeteren. Het stelt Ripple in feite in staat om betere ervaringen te creëren en te bieden aan bedrijven. De samenwerking lijkt dus niet alleen de technologische infrastructuur te verbeteren maar ook de weg te effenen voor nieuwe, klantgerichte oplossingen.

De kennis van Fortress Trust op het gebied van regelgeving en technologische infrastructuur zou heel goed kunnen samengaan met de huidige werkwijze van Ripple. Men verwacht dat dit Ripple zal helpen om hun aanbod aan producten en diensten te verbeteren. Bovendien zou het Ripple in staat kunnen stellen om meer klanten te bereiken, niet alleen binnen de crypto-industrie maar ook in andere sectoren.

Eerdere Betrokkenheid en Toekomstplannen

Ripple en Fortress zijn geen onbekenden voor elkaar; Ripple had al eerder geïnvesteerd in Fortress tijdens een investeringsronde in 2022. Hoewel de exacte financiële details van deze recente aankoop niet zijn gedeeld, benoemde Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, de aanzienlijke groei die Fortress sinds de oprichting heeft doorgemaakt. Hij merkte op dat het bedrijf een indrukwekkende klantenkring heeft opgebouwd, waaronder zowel bedrijven die al bekend zijn met crypto als nieuwkomers in deze sector.

Deze aankoop is slechts een van de vele strategische zetten van Ripple dit jaar; zo nam het bedrijf in mei ook al het Zwitserse bedrijf Metaco over voor 250 miljoen dollar. Ripple is niet alleen van plan om in Fortress te investeren maar ook in het moederbedrijf ervan, Fortress Blockchain Technologies, en in het aan Fortress gelieerde bedrijf, FortressPay services.

Ripple, dat diensten aanbiedt in meer dan 55 landen, is duidelijk gericht op het benutten van de mogelijkheden die blockchain-technologie biedt. Met deze laatste overname lijkt het bedrijf zijn aanbod te willen uitbreiden en versterken, om zo een nog grotere rol te kunnen spelen op de internationale markt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Crypto expert legt uit wat te verwachten bij goedkeuring XRP ETF
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Ripple vergrendelt 1 Miljard XRP ter waarde van $630 Miljoen: Komt er een grote koersstijging?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december