garlinghouse
Ripple

Ripple CEO Brad Garlinghouse bekritiseert onjuiste berichtgeving over XRP

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, bekritiseert de onjuiste berichtgeving van diverse nieuwskanalen over de status van XRP. Rechter Analisa Torres oordeelde dat de populaire altcoin geen effect is, wat een belangrijke overwinning was voor Ripple. Hoewel deze uitspraak ongeveer een jaar geleden werd gedaan, blijft de media volgens Garlinghouse een verkeerd beeld schetsen van XRP.

Garlinghouse richt zijn kritiek onder andere op CoinDesk, een groot Amerikaans cryptonieuwsbedrijf. Volgens hem heeft het platform onterecht gesuggereerd dat XRP mogelijk als een effect kan worden gezien, wat in strijd is met de uitspraak van rechter Torres. Bovendien zou CoinDesk de woorden van een andere rechter, genaamd Hamilton, verkeerd hebben weergegeven, waardoor ten onrechte werd gesuggereerd dat XRP een effect is.

De kwestie is gevoelig omdat de status van de XRP-token een cruciale rol speelt in de rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse autoriteit beschuldigt Ripple ervan onterecht ongeregistreerde effecten te hebben verkocht aan institutionele investeerders tijdens de Initial Coin Offering (ICO) van XRP. De SEC eist hiervoor een boete van meer dan $100 miljoen.

Garlinghouse benadrukt dat er geen twijfel over bestaat dat XRP geen effect is. Hij plaatst de populaire altcoin in dezelfde categorie als Bitcoin (BTC).

Uitkomst Ripple rechtszaak nog altijd onzeker

Hoewel de Ripple-CEO zeker is van de status van XRP, is de uitkomst van de rechtszaak met de SEC verre van zeker. Hoewel rechter Torres in 2023 een gunstige uitspraak deed voor het Amerikaanse blockchainbedrijf, zijn veel advocaten het erover eens dat haar woorden niet definitief zijn. Dit kan een negatieve invloed hebben op de koers van XRP, die al meerdere maanden in een neerwaartse trend zit.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!