Brad garlinghouse
Ripple

Ripple CEO verwacht binnen 3 tot 4 maanden eind van de rechtszaak

Volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse is het slepende juridische gevecht tussen Ripple Labs en de Securities and Exchange Commission (SEC) bijna ten einde. Garlinghouse verwacht dat de zaak tussen zijn bedrijf en de machtige Amerikaanse toezichthouder in de eerste helft van 2023 is afgelopen.

XRP gaat als een raket

In tegenstelling tot de rest van de markt, gaat de XRP token de laatste tijd als een raket. Dat komt mede omdat er steeds meer geruchten de ronde doen over het einde van de rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Garlinghouse zelf verwacht nu dus in de eerste helft van 2023 het einde van de rechtszaak, maar geeft toe dat het lastig te voorspellen is.

Er lijkt dus een mogelijkheid te zijn dat het einde van de rechtszaak nog langer op zich laat wachten. Daarmee zou er na minstens twee jaar een einde komen aan de saga tussen Ripple Labs en de SEC. In december 2020 ondernam de SEC namelijk al de eerste actie tegen Ripple Labs. Garlinghouse heeft in ieder geval goede hoop dat Ripple Labs de zaak in zijn voordeel beslecht.

Waar draait de rechtszaak om?

De rechtszaak tussen de SEC en Ripple Labs draait om de vraag of XRP kwalificeert als effect. We spreken van een effect als het financiële product in kwestie een bepaalde winstverwachting draagt. Als jij bijvoorbeeld bij de HEMA een cadeaubon haalt, dan heeft die bon een vaste waarde in euro’s. Die waarde zal nooit groeien, er zal niemand op de markt zijn die meer voor jouw bon wil bieden.

De SEC claimt dat er aan de XRP token wel een bepaalde winstverwachting hangt en dat Ripple Labs zich niet aan de regels heeft gehouden die daar normaal gesproken aan hangen. Je mag namelijk niet zomaar een effect aan het publiek verkopen. XRP heeft nu het gevoel aan de winnende hand te zijn in deze zaak en de boel begin 2023 over de streep te trekken.

Ripple nieuws

Forbes-journalisten beweren dat Ripple (XRP) nutteloos is
Ripple prijsvoorspelling: Analist voorziet stijging XRP naar 6 dollar
Mastercard prijst successen van Ripple in Latijns Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen