Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Ripple en Bitso Doorbreken Barrières: Miljarden Aan XRP Overmakingen Tussen VS en Mexico

David Schwartz, de CTO van Ripple, heeft onlangs complimenten gegeven aan Bitso. Bitso is een Mexicaans bedrijf dat handelt in cryptocurrency. Ondanks dat het bedrijf niet fysiek aanwezig is in de VS, kan het toch miljarden dollars in de vorm van XRP overmaken tussen Mexico en de VS. Schwartz is erg onder de indruk van deze prestatie.

De Mexicaanse beurs Bitso

In een recente discussie met de XRP-gemeenschap, heeft Schwartz verder licht geworpen op de rol van Bitso. Volgens hem fungeert Bitso als een tussenpersoon, die XRP omzet in Mexicaanse peso’s (MXN), om vervolgens binnenlandse betalingen in Mexico te vergemakkelijken.

Het proces is eenvoudig: gebruikers in de VS sturen XRP naar Bitso, dat vervolgens de nodige valutaconversies afhandelt en MXN naar de beoogde ontvangers stuurt. Schwartz is van mening dat Bitso’s vaardigheid in het converteren van XRP naar MXN binnen Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL)-framework, zonder enige directe betrokkenheid van Ripple zelf, de sleutel is tot hun succes.

Bitso-account in de VS

Bovendien verduidelijkte Schwartz dat Amerikaanse verzenders geen Bitso-accounts nodig hebben. In plaats daarvan kunnen ontvangers in Mexico een Bitso-account openen en kan iedereen met XRP van overal ter wereld betalingen naar hen sturen. Tijdens dit proces wordt de waarde van XRP overgedragen naar Bitso.

De impact op de grensoverschrijdende betalingssector

Het vermogen van Bitso om miljarden XRP-overmakingen te verwerken zonder actief te zijn in de VS, markeert een grote sprong voorwaarts in de grensoverschrijdende betalingssector. Het gebruik van cryptocurrencies zoals XRP kan traditionele grensoverschrijdende betalingen versnellen, die normaal gesproken traag en kostbaar zijn.

Toekomstperspectief: snellere, goedkopere en efficiëntere transacties

Het Ripple-netwerk, speciaal ontworpen voor internationale betalingen, biedt snelheid, efficiëntie, veiligheid en een hoge transactiecapaciteit. Het fungeert als een uitstekend platform voor XRP-overmakingen. Naarmate de acceptatie van cryptocurrencies toeneemt, kan men verdere innovatie in grensoverschrijdende betalingen verwachten. Door XRP en andere digitale valuta’s te omarmen, kunnen grensoverschrijdende transacties sneller, goedkoper en efficiënter worden gemaakt. Dit heeft de potentie om zowel bedrijven als individuen die afhankelijk zijn van dergelijke betalingen te bevoordelen.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC