Newsbit

Ripple (XRP)

Ripple heeft weer nieuwe klant: De Koreaanse Bank ‘Shinhan’

Ripple (XRP)

Ripple blijft zijn netwerk uitbreiden door nieuwe banken toe te voegen. Deze keer heeft het Shinhan toegevoegd aan RippleNet. Dat is de één na grootste Zuid-Koreaanse bank.


2 van de grootste Koreaanse banken gebruiken Ripple

De toevoeging is goed nieuws voor de XRParmy. De community viert namelijk de toevoeging van elke nieuwe bankpartner. Dit keer kunnen ze de toevoeging van de nieuwe partner Shinhan vieren. De op vier na grootste bank van Korea, genaamd ‘Woori Bank’, is ook al klant bij Ripple.

Het nieuws over de toevoeging van de Shinan bank komt rechtstreeks uit een powerpoint presentatie. Deze laat zien dat de Shinhan bank nu ook een klant is van Ripple. De toevoeging van de Koreaanse bank betekent dat 2 van de grootste banken van het land klant zijn van Ripple.

 
ripple

Ripple voegt meer grote banken toe aan Ripplenet

Ripple werkt met heel veel grote banken samen om het blockchain systeem in te zetten voor snelle buitenlandse betalingen. Een voorbeeld hiervan is de National Bank of Fujairah (NBF) uit het Midden-Oosten.

Andere recente toevoegingen aan het RippleNet zijn de Interbank uit Peru en Vitesse uit het Verenigd Koninkrijk. Beide klanten gaan Ripple’s xCurrent systeem gebruiken.


XRP gebruik onder Ripple partners blijft klein

De meeste partners gebruiken alleen Ripple’s ledger. Maar weinig klanten gebruiken de XRP token voor transnationale betalingen. Het wereldwijde geld transactie bedrijf ‘MoneyGram’, gebruikt wel XRP tokens om betalingen te verwerken.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top