Ripple, xrp, coin
Ripple

Ripple investeert in Biometrische Cybersecurity startup

Het cybersecurity bedrijf genaamd ‘Keyless’ heeft $2.2 miljoen dollar aan financiering binnengehaald om hun beveiligingsdienst uit te breiden dat de toegang tot wachtwoorden van gebruikers ontgrendelt met biometrische gegevens.


Ripple investeert in veiligheid en gemak

Het in Londen gevestigde bedrijf claimt de eerste in de wereld te zijn die biometrie combineert met beveiligde berekeningen. Nu blijkt dat het bedrijf investeerders heeft aangetrokken zoals Cryptos Capital, Blockchain Valley Venture, LuneX en Ripple’s Xpring.

“We willen niet dat het netwerk de gebruikers haar biometrie bespioneert”, zegt Paolo Gasti, mede-oprichter van Keyless. “Door gebruik te maken van onze dienst is authenticatie veel veiliger.”

Het cybersecurity bedrijf heeft de eerste testversies voor haar product voltooid, genaamd de Keyless Authenticator. Van de authenticatie technologie wordt gezegd dat het persoonlijke gegevens beschermt via cloud-, mobiele en internet-of-things-technologieën.

Keyless is bezig met de integratie met twee andere bedrijven met als doel Keyless Authenticator tegen het einde van het jaar voor het grote publiek te lanceren, vertelt Paolo Gasti.

“Ripple’s Xpring heeft geïnvesteerd in Keyless vanwege zijn enorme potentieel om daadwerkelijk gebruikt te worden in meerdere industrieen en voornamelijk in de cryptowereld”, zegt Ethan Beard van Xpring.

“Tijdens onze technische beoordeling vonden we de oplossing van Keyless slim en goed doordacht,” vertelde hij aan nieuws website CoinDesk. “We geloven dat Keyless vooral zal worden gebruikt door crypto wallets en exchanges om het verificatieproces te versnellen.”


Hoe gebruikt Keyless Biometrie?

Met behulp van veilige berekening stelt Keyless de gebruiker in staat om gecodeerde delen van biometrische informatie, zoals hun gezicht, stem of vingerafdruk, te combineren met cloud oplossingen wat het authenticatie proces makkelijker maakt. Doordat de gebruiker zijn eigen nodes beheerd kunnen de gegevens nooit worden gestolen omdat er geen centrale partij is die de privé gegevens bewaard.

Keyless zal zorgen dat de authenticatie snelheid flink wordt versneld. Dit proces kostte in het verleden 20 tot 30 seconden maar Gasti vertelt dat Keyless de berekening heeft teruggebracht tot minder dan 100 milliseconden.

Ben je onder de indruk van alle investeringen die Ripple de afgelopen tijd heeft gedaan en denk je dat de koers gaat stijgen? Op de Bitvavo exchange kun je XRP tokens kopen met de laagste kosten van Nederland.