Ripple, xrp
Ripple

Ripple krijgt een grote upgrade: DeFi-integratie op XRP Ledger in aantocht

De XRP Ledger (XRPL) bereidt zich voor op een revolutionaire stap: het introduceren van mogelijkheden voor gedecentraliseerde financiën (DeFi). Centraal in deze vernieuwing staat de ontwikkeling van een uniek leenprotocol. Een dergelijke innovatie kan potentieel veel nieuwe gebruikers aantrekken tot het XRP ecosysteem.

In een presentatie op YouTube van een van de Solutions Architects van het XRPL ontwikkelteam is te zien hoe de nieuwe feature wordt besproken.

Op het netwerk bestaat al een gedecentraliseerde exchange (DEX) waarin gebruikers munten op XRPL kunnen verhandelen, waaronder XRP. Het ontwikkelteam wil echter ook DeFi lending toepassingen introduceren om gebruik op het netwerk te promoten. Deze leenprotocollen zijn een van de meest gebruikte features op blockchain netwerken, denk aan Aave (AAVE) en MakerDAO (MKR). De toepassing op XRPL kan de groei van het netwerk en DeFi flink stimuleren. 

De ontwikkeling van een leenprotocol op XRPL is interessant, met name omdat het netwerk geen smart contracts faciliteert. Het ontwikkelteam heeft echter een manier gevonden om nieuwe toepassingen te realiseren zonder smart contracts, waardoor het sneller gelanceerd kan worden. XRPL is namelijk tussentijds wel bezig om smart contracts uit te rollen op het netwerk.

Goed nieuws voor de XRP koers

De toevoeging van DeFi-toepassingen aan het XRPL-netwerk kan als goed nieuws worden beschouwd voor de XRP koers omdat het de vraag naar XRP kan verhogen. Dit komt doordat DeFi de functionaliteit en aantrekkelijkheid van het netwerk vergroot, waardoor meer gebruikers worden aangetrokken. Dit kan leiden tot een toename van transacties en activiteiten op het netwerk, wat positief kan uitwerken op de waarde van XRP.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Besloten SEC-vergadering wakkert speculatie aan over schikking met Ripple
Deskundigen voorspellen: XRP is klaar voor een ongekende koersstijging
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging