Ripple Nieuws

Ripple-medeoprichter McCaleb stopt met verkopen van XRP

De voormalig Ripple-oprichter Jed McCaleb is al een tijdje gestopt met de verkoop van XRP-tokens en het is een raadsel waarom.


Jed McCaleb stopt tijdelijk met de verkoop van XRP

Ripple heeft de afgelopen dagen een koersdaling ondergaan. De prijs daalde vandaag opnieuw met ongeveer 4 procent doordat de cryptomarkt nog altijd niet heeft weten te herstellen van de koersval die vorige week plaatsvond.

Hoewel de Ripple prijs iets minder negatief beïnvloed wordt door de rechtszaak tegen de SEC dan voorheen, stellen sommige crypto-experts dat de zaak de XRP-prijs blijft teisteren. Naast de rechtszaak noemen analisten de aanhoudende verkoop van McCaleb ook vaak als een negatieve factor. De oud oprichter van Ripple krijgt namelijk elke maand een enorm aantal XRP-tokens toegestuurd door het bedrijf als een soort ontslag vergoeding. Deze tokens dumpt hij vervolgens op de markt en dat zorgt voor een grote verkoopdruk.

Ripple moet in totaal 9 miljard XRP tokens overmaken aan McCaleb en het lijkt erop dat Ripple het grootste deel van de tokens die het moest betalen nu heeft overgemaakt. Ondanks dat de maandelijkse stortingen dus bijna zullen stoppen bezit McCaleb nog altijd een enorm aantal XRP tokens (ongeveer 709 miljoen).

Aantal XRP tokens die McCaleb bezit neemt laatste dagen niet af

Opvallend is dat uit gegevens blijkt dat hij sinds het begin van deze maand nog niks heeft verkocht. Dit ondanks dat Ripple eerder deze maand 174 miljoen XRP naar hem toestuurde. Dat is extra opvallend aangezien in de overeenkomst die tussen beide partijen is bereikt, staat dat McCaleb elke dag XRP-tokens moet verkopen. Het is dus een raadsel waarom de verkopen die elke dag zouden moeten plaatsvinden zijn gestopt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten