Nieuws

Ripple: Omzet XRP tokens is verdubbeld in derde kwartaal 2018

Ripple zegt dat het de verkoop van XRP tokens in het afgelopen kwartaal meer dan verdubbeld is in vergelijking met het tweede kwartaal 2018. 

Ripple ziet omzet meer dan verdubbelen

Het derde kwartaal rapport van Ripple is donderdag vrijgegeven. Hierin maakt Ripple bekend dat het voor $163,33 miljoen in XRP tokens heeft verkocht. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het vorige kwartaal. Toen werd er namelijk voor ongeveer $75,53 miljoen dollar verkocht. De enorme stijging is te verklaren door, de zogenoemde, directe institutionele verkoop. Dit leverde Ripple namelijk zo’n 98,06 miljoen dollar op. Vorig kwartaal leverde de institutionele verkopen ‘slechts’ $16,87 miljoen dollar op. De andere verkopen stegen dit kwartaal van $56,66 miljoen dollar naar $65,27 miljoen dollar. Door de enorme omzetstijging in het 3e kwartaal evenaart Ripple nu bijna het eerste kwartaal van 2018. In de eerste 3 maanden van dit jaar werd namelijk een omzet behaald van $167,7 miljoen dollar.

Het 3e kwartaal rapport

Wat opmerkelijk is, is dat Ripple de term klantgroei niet benoemt in het 3e kwartaal rapport. Eerder, in kwartaal rapport 2, schreef Ripple namelijk wel over deze term. Het bedrijf noemde kwartaal 2 haar beste kwartaal ooit in termen van klantgroei. Het nieuwe rapport gaat hier helemaal niet op in. Ripple meldde ook dat het afgelopen kwartaal 3 miljard XRP uit escrow-accounts is vrijgegeven, hoewel 2,6 miljard tokens in nieuwe escrow-accounts zijn geplaatst. De resterende 400 miljoen XRP-tokens worden “op verschillende manieren gebruikt om het XRP-ecosysteem te helpen ondersteunen”, zei het rapport, hoewel het geen details gaf. Een escrow account is een geblokkeerde bankrekening die wordt aangehouden bij een neutrale en financieel betrouwbare derde, het ecrow account. Tot slot liet het rapport weten dat de XRP koers het grootste deel van het derde kwartaal daalde. Dit was overigens overeenkomend met de totale marktkapalisatie van alle cryptocurrencies. Ripple zag in september wel een flinke koersstijging wat er voor heeft gezorgd dat het één van de best presterende grote crypto’s van dit kwartaal is.