Ripple prijs crasht met 40% op Beaxy exchange

 
 

Cryptocurrency-exchange Beaxy heeft de handel opgeschort nadat sommige gebruikers opzettelijk de prijs van altcoin Ripple (XRP) hebben gecrasht.


XRP/BTC daalt 40%

Volgens een blogbericht en berichten op sociale media, ondervond Beaxy 12 augustus een plotselinge toename van de XRP-handelsvolumes, met een enorme uitverkoop die XRP / BTC verlaagde tot 40% van zijn prijs op andere exchanges.

“Als gevolg van deze voorzorgsmaatregel stoppen we tijdelijk alle handelsactiviteiten en opnames tijdens op de exchange,” aldus de blogpost.

Beaxy werd gelanceerd in juni van dit jaar, nadat het al problemen had ondervonden na een poging om zijn infrastructuur te hacken. Uiteindelijk konden ze geen geld of andere gegevens verzamelen.


Opsporen van de daders

Executives beweerden dat de gebruikers die verantwoordelijk zijn voor de XRP-crash kunnen worden geïdentificeerd dankzij de interne Know Your Customer (KYC) -procedures van de exchange. Ze zullen actie ondernemen, zeiden ze, maar hebben niet specifiek vermeld of de betrokkenen juridische consequenties zouden krijgen.

“We hebben er alle vertrouwen in dat we misplaatste fondsen kunnen terugvorderen”, zegt een van de tweets, waarin wordt toegevoegd dat de verdachte transacties worden teruggedraaid.

Ripple, de entiteit die achter XRP staat, moet nog publiekelijk reageren op de gebeurtenissen.

Het debacle komt slechts een week nadat collega-exchange en zwaargewicht in de industrie, Binance, te maken kreeg met een eigen nachtmerrie nadat geruchten opdoken dat het de controle over zijn KYC-gegevens had verloren. Lees hier het artikel hierover.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken