Ripple Nieuws

Ripple prijs crasht tot $0,65 – Komt er een snel herstel?

De Ripple (XRP) prijs is vandaag hard gecrasht. De koers daalde zelfs even met meer dan 30% tot een lokaal dieptepunt van $0,65. Er lijkt nu een herstel te zijn ingezet, maar houdt deze aan of zal de prijs nog verder dalen?


De enorme Ripple crash

Zoals we hierboven al beschreven zakte de XRP prijs rond 06:00 ’s ochtends tot een dieptepunt van $0,65. Deze koersval vond plaats te midden van marktbrede crypto crash. Op het moment van schrijven is de prijs alweer iets herstelt en ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,784. Dat is echter nog altijd meer dan 19% lager dan een dag geleden.

Voor nu lijkt het belangrijk dat de XRP prijs boven de $0,70 ondersteuning weet te blijven. Als dat niet lukt lijkt de kans groot op nog veel grotere verliezen. Een positief teken zou een snel herstel tot boven de $0,898 te zijn. Hier ligt namelijk een weerstandsgebied die dan wellicht omgezet kan worden in ondersteuning.

De onrust op de cryptomarkt lijkt veroorzaakt te worden door de onzekerheid op de financiële markten. De oplopende inflatie dwingt overheden namelijk om het monetaire beleid te verkrappen, waardoor de liquiditeit en de steunmaatregelen zullen afnemen. Dat is een zeer slecht teken voor het bedrijfsleven. En ook de Omicron-variant van het coronavirus heeft ook geleid tot zorgen over wat het zou kunnen betekenen voor de wereldwijde economische heropening.

De grootste liquidaties op de cryptomarkt lijken nu achter de rug, maar de onzekerheid is zeker nog niet weg. Het zou dus goed kunnen zijn dat december 2021 geen geweldige maand gaat worden voor Ripple en andere cryptocurrencies.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten