Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Ripple: SEC vermindert de concurrentie in de crypto industrie

Brad Garlinghouse zei dat het uitvoerend bevel over crypto van de President Biden een overwinning is voor Ripple en de gehele crypto-industrie.


Garlinghouse blij met uitvoerend bevel over crypto

In een recent interview met Bloomberg prees de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, de regering van president Biden voor het vrijgeven van het uitvoerend bevel over crypto. Deze biedt een soort van regelgevende duidelijkheid voor de industrie. 

Het uitvoerend bevel zorgt ervoor dat alle relevante federale agentschappen van de VS met elkaar moeten samenwerken. Dit is in strijd met de praktijk in een land waar verschillende regelgevende instanties verschillende opvattingen hebben over cryptocurrencies. 

Interessant is dat de aanbeveling dat alle relevante agentschappen moeten samenwerken en een algemene regel voor de cryptocurrency-industrie moeten vaststellen, de ontluikende ruimte zou doen bloeien. Investeerders worden tegelijkertijd beschermd tegen de mogelijke risico’s van het gebruik van digitale valuta. 


Wil jij Ripple verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De crypto benadering van de SEC

Garlinghouse is blij met het uitvoerende bevel en zei:

“Ik denk dat het uitvoerend bevel een overwinning is. Niet alleen voor Ripple, maar ook voor de hele crypto industrie. Dit is omdat de SEC consequent heeft geprobeerd zijn controle over de crypto industrie uit te breiden.” 

De Ripple CEO voegde eraan toe dat de aanpak van de SEC om hard op te treden tegen cryptocurrencies er voor heeft gezorgd dat het vermogen van de opkomende industrie om te concurrenen minder is geworden. Elk crypto gerelateerd bedrijf is namelijk meer gericht op het voorkomen van problemen met de SEC. 

“Er is geen twijfel dat SEC het concurrentievermogen van deze crypto industrie in de Verenigde Staten heeft verminderd. Ik denk dat ze buiten hun bereik hebben gehandeld. Het enige land ter wereld dat XRP als security beschouwd, is de VS. We werken met succes in het VK, Zwitserland, Japan, de VAE, Singapore. Al deze landen hebben erkend dat XRP een valuta is. Dus als je wil dat de VS een leider wordt in deze innovatieve industrie, hebben we die regelgevende duidelijkheid nodig.


Oproepen om duidelijkheid over regelgeving genegeerd

De crypto industrie in de VS heeft de SEC meerdere keren om duidelijkheid gevraagd. Ze wilden deze wetten namelijk niet overtreden. Helaas zijn deze oproepen genegeerd. De SEC stelt dat haar regels duidelijk zijn en het bepaalt welke assets securities zijn. 

Verschillende crypto bedrijven, waaronder Ripple, zijn slachtoffer geweest door het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving van de SEC. 

Terwijl andere bedrijven proberen een langdurige juridische strijd met het agentschap te vermijden en elke richtlijn van de SEC na te leven, koos Ripple niet voor een vergelijkbare aanpak. Het wilde zijn vastberadenheid tonen om te bewijzen dat het bureau deze keer ongelijk heeft. 

Ripple is ervan overtuigd dat zijn munt, de XRP, geen security is maar een valuta. Andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zwitserland, etc. beschouwen de cryptocurrency namelijk wel als een valuta. 

Naarmate de rechtszaak vordert, is Ripple van plan om de Fair Notice Defense te gebruiken. Dit wil het doen om te bewijzen dat de SEC haar nooit een voorafgaande kennisgeving heeft gegeven dat haar crypto aanbod de regels zou overtreden. 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten